Stångåstaden

Stångåstaden ger allt fler möjlighet att ladda batterierna

Dela
Stångåstaden fortsätter sin satsning på laddplatser för att underlätta för sina hyresgäster att kunna ladda sina elbilar. Under det senaste året har antalet laddplatser ökat från 90 till 142 och ambitionen är att fortsätta bygga fler laddplatser.

En ökad efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjlighet tillsammans med en önskan om att gynna ett hållbart resande, har gjort att Stångåstaden de senaste åren har satsat stort på att öka antalet laddplatser för sina hyresgäster. Stångåstaden har skapat laddkluster, parkeringsplatser med flera laddplatser på ett och samma ställe, i olika delar av Linköping. Det senaste tillskottet är ett laddkluster med sex laddplatser i Lambohov. Stångåstaden erbjuder även sina hyresgäster att komplettera sin befintliga parkeringsplats med en laddstolpe i de fall det är tekniskt och ekonomiskt möjligt.

-          Så länge det finns en efterfrågan bland våra hyresgäster så kommer vi fortsätta bygga nya laddplatser. Vi kommer fortsätta erbjuda både laddkluster, som är ett kostnadseffektivt sätt att kunna erbjuda fler hyresgäster parkeringsplats med laddmöjlighet, och enstaka laddplatser som vi ser en hög efterfrågan på. Att ha laddmöjlighet i närheten av hemmet är för många en förutsättning för att elbilen ska vara ett alternativ. Därför vill vi göra vad vi kan för att underlätta för de hyresgäster som har eller funderar på att skaffa elbil, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Störst efterfrågan på laddplatser ser Stångåstaden i de centrala delarna av staden och i synnerhet vid nyproducerade bostäder. Därför förbereder Stångåstaden alltid med laddinfrastruktur vid alla parkeringsplatser i samband med ny- och ombyggnationsprojekt.

I planen framåt ligger bland annat att bygga nya laddkluster i Hejdegården, Ljungsbro och Gottfridsberg. Idag erbjuder Stångåstaden laddkluster i Vasastaden (Norgegatan), Berga (Knektgatan), Lambohov (Tröskaregatan). Vid varje laddkluster finns mellan 6–12 parkeringsplatser. De flesta platserna är fasta parkeringsplatser som hyrs av Stångåstadens hyresgäster medan några platser fungerar som besöksplatser.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye