Stångåstaden

Stångåstaden bygger 75 lägenheter på Folkungavallen

Dela
I det nya kvarteret Folkungavallen, med centralt läge precis intill Linköpings nya simhall, har Stångåstaden tecknat avtal med ED Bygg om byggnation av 75 nya lägenheter. Bostäderna byggs utmed Hamngatan och preliminär inflyttning är sommaren 2025.

Totalt ska 75 hyreslägenheter byggas. Framför allt byggs mindre lägenheter men även ett antal fyror och femmor.

-          Vi är glada att kunna trycka på startknappen för ännu ett bygge och erbjuda linköpingsborna attraktiva lägenheter med centralt läge. Hela byggbranschen befinner sig i ett tufft läge efter den senaste tidens kostnadsökningar. Vi har därför fått jobba om projektet tillsammans med vår entreprenör ED Bygg för att få ner kostnaden. Vi har arbetat enligt en framgångsrik samverkansform där vi tillsammans har arbetat fram nya lösningar som har gjort det här bygget möjligt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden

Förhoppningen är att ett första spadtag kan tas innan sommaren men redan nu påbörjas vissa förberedande markarbeten. Förhoppningen är att de första hyresgästerna kan flytta in efter sommaren 2025. Utöver lägenheterna byggs även tre kommersiella lokaler i bottenvåningen där en lokal är tänkt som restaurang.

Fastigheterna kommer att klassas enligt miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att de har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Samtliga lägenheter kommer vara rökfria.

-          Huset kommer bland annat ha solceller på taken. VI kommer även använda GEO-FTX vilket innebär att vi nyttjar värme och kyla i marken för att få en behaglig inomhustemperatur både under vintertid och sommartid, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

 

Utöver dessa 75 bostäder planerar Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder att bygga drygt 100 studentbostäder på Folkungavallen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggkris i Sverige. Vad kan vi göra?27.2.2024 11:43:33 CET | Blogginlägg

Förutsättningarna för bostadsbyggande har på kort tid helt förändrats. Nästan alla drar i handbromsen just nu vilket leder till en överhängande risk för att vi får en förvärrad bostadsbrist i många städer om några år. Stångåstaden är ett av de bostadsbolag som lyckats hålla igång en hög produktionstakt. Det kan vi göra tack vare stark finansiell ställning, låg belåning och att vi verkar i en stark kommun. Men vi och alla andra städer behöver reformer och bättre förutsättningar för att vi ska klara av både bostadsförsörjning och nödvändiga renoveringar de kommande åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye