Vänsterpartiet Stockholms stad

”Regeringens nedskärningsbudget - ett dråpslag för välfärden”

Dela
Regeringens nedskärningsbudget är ett dråpslag för välfärden. Trots omfattande behov skjuter regeringen inte till en krona till landets kommuner och regioner, skriver Vänsterpartiet i Stockholms stad.

− Regeringen presenterar inte en endaste satsning för att stötta landets kommuner och regioner, som drabbas stenhårt av de skenande kostnadsökningarna. Redan i höstas varnade jag för att ett stålbad hotade välfärden och sedan dess har situationen blivit än värre, säger Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stads rödgröna styre.

I regeringens budget som presenterades i höstas sköt regeringen till 6 miljarder kronor till kommunerna, trots att Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) bedömde behovet till 20-30 miljarder kronor.

− Regeringens nedskärningsbudget är ett dråpslag för välfärden. Det här kommer att få stora konsekvenser för skolan, förskolan och äldreomsorgen i landet, säger Clara Lindblom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum