Nytt kollektivavtal inom Telekom

Dela
TechSverige inom Almega har idag tecknat kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Akavia för medarbetare inom telekom-sektorn. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och rymmer även pensionsavsättningar. Det totala avtalsvärdet bedöms ligga inom 7,4 procent.

– Tillsammans med våra fackliga motparter har vi nu tecknat kollektivavtal inom det så kallade märket. Våra förhandlingar har varit givande och alla parter har agerat på ett ansvarstagande sätt. Det säger Einar Humlin som är förhandlingschef på TechSverige.

Löneavtalet med Sveriges Ingenjörer och Akavia är ett processavtal, där löneökningarna främst bestäms utifrån företagets ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningar. Om inte de lokala parterna enas om annat efter att löneprocessen genomförts blir dock löneökningarna för medlemmarna kollektivt 4,1 procent 1 april 2023 och 3,1 procent för 2024.

Utöver löneökningarna kommer premien för flexpension att öka med ytterligare 0,2 procent från den 1 april 2024 så att de då uppgår till 1,3 procent.

Avtalen gäller under perioden 1 april 2023 till 31 mars 2025.

– Det är glädjande att vi kommit överens om ett kollektivavtal som skapar stabila förutsättningar för medlemsföretagen så att de fortsatt kan vara konkurrenskraftiga på den snabbt föränderliga arbetsmarknad och i den omvärld som vi befinner oss i, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om

TechSverige
TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye