Tysk-Svenska Handelskammaren

Rheinland-Pfalz näringsminister Daniela Schmitt besöker Malmö

Dela
Tillsammans med en näringslivsdelegation på nio företag besöker tyska delstaten Rheinland-Pfalz näringsminister Daniela Schmitt Malmö idag 26 april. Programmet under vistelsen omfattar både politiska samtal, studiebesök, företagsmöten samt en nätverksmottagning tillsammans med Region Skåne. Bakom programmet står Tysk-Svenska Handelskammaren i samarbete med Tyska ambassaden i Stockholm.
© Jan Hosan
© Jan Hosan

Malmöbesöket är del av en resa till Öresundsregionen. Under dagarna i Köpenhamn och Malmö ligger fokus på att stärka de ekonomiska förbindelserna med särskilt tonvikt på utvecklingen av framtidens innerstäder.

– Vi vill befästa det europeiska ekonomiska utbytet mellan Sverige och Rheinland-Pfalz och ge de medföljande entreprenörerna och företagen möjlighet att utveckla nya eller stärka befintliga ekonomiska förbindelser, sa näringsminister Daniela Schmitt inför resan.

Nio företag från Rheinland-Pfalz är på plats i Malmö. Företagen kommer från olika branscher som återspeglar delstatens styrkeområden varibland life science och produktion, besöksnäring och vinodling kan nämnas och där hållbarhet är en gemensam nämnare.

Utvecklingen av hållbara städer får stor uppmärksamhet i båda länderna och är också ett prioriterat ämne för delstatsregeringen i Rheinland-Pfalz, som i Sverige gärna vill se ett erfarenhetsutbyte inom urban infrastruktur, regional utveckling, hållbarhet, logistik och arkitektur i hopp om nya insikter och impulser för den fortsatta utvecklingen av städerna i Rheinland-Pfalz. Daniela Schmitt kommer bland andra att träffa landshövding Anneli Hulthén och Malmös borgmästare Carina Nilsson.

– En övergripande hållbar stadsplanering med både smarta och levande innerstäder är en avgörande framtidsfråga. Vi är därför mycket glada över att bistå Rheinland-Pfalz och de deltagande företagen i programplaneringen och att närvara vid besöket. I ett näringslivsperspektiv är det en mycket intressant region, med låg arbetslöshet och en stark ekonomi, där stora bolag som kemikoncernen BASF och byggvaruhuskedjan Hornbach samt läkemedelsföretagen Boehringer Ingelheim och Biontech sätter sin prägel, men vi ser också en utpräglad ”Mittelstand-kultur” och vinproduktion i världsklass. Delstaten har liknande utmaningar som Malmö gällande hur vi ska leva i framtiden, med en intakt konkurrenskraft parat med hållbarhetstänk, vilket gör utbytet mycket intressant, säger Ninni Löwgren Tischer, affärsområdeschef Market Entry & Business Development på Tysk-Svenska Handelskammaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

© Jan Hosan
© Jan Hosan
Ladda ned bild

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Med uppdrag att utveckla affärerna mellan Tyskland och Sverige

Tysk-Svenska Handelskammaren grundades 1951 och är den enda bilaterala handelskammaren för Tyskland och Sverige. Nätverket består av över 1200 tyska och svenska medlemsföretag och organisationen har sitt huvudsäte i Stockholm, med lokalkontor i Malmö och i Göteborg. Som medlemsorganisation med uppdrag att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige hjälper kammaren tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. Tjänsterna som erbjuds av de drygt 60 medarbetarna stäcker sig från marknadsetablering till skatt, juridik och redovisningstjänster. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK samarbetar Tysk-Svenska Handelskammaren med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland. Tysk-Svenska Handelskammaren är också del av Team Sweden för Tyskland.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Svenska elever sämst i Skandinavien på att lära sig tyska2.1.2024 12:15:00 CET | Pressmeddelande

Allt färre svenska elever läser andra främmande språk än engelska i skolan och språkutbudet krymper på många håll på grund av lärarbrist och för små elevgrupper. I jämförelse med de andra skandinaviska länderna är Sverige sämst i klassen. I Danmark läser 85 procent av grundskoleeleverna i 9:an tyska, motsvarande siffra i Norge är 25 procent medan i Sverige endast 17 procent av niondeklassarna läser tyska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye