Stockholms stad

Stockholms stad ingår partnerskap med jobbgaranti för bussförare

Dela
I Stockholm ska alla som kan arbeta få möjlighet att göra det. Det är grunden för en jämlik stad och för att bryta segregationen. Idag råder det brist på bussförare i såväl Sverige som Stockholm. Stockholms stad avtalar idag därför om ett partnerskap med kollektivtrafikföretaget Nobina Sverige med målet att fler ska utbilda sig till förare. Partnerskapet innebär en jobbgaranti till alla som genomför bussförarutbildningen med godkända resultat.

Arbetsförmedlingens och transportbranschens gemensamma bedömning är att behovet av bussförare uppgår till 5 000 personer per år i hela landet. I Stockholm är branschens behov ungefär 600 förare årligen. Samtidigt har vi i Stockholm många människor som står långt från arbetsmarknaden.

Därför signerar nu Stockholms stad ett partnerskap med Nobina Sverige, Nordens största kollektivtrafikföretag och medlem i stadens nätverk Integrationspakten, med målet att fler ska utbilda sig till förare.

– Alla som kan arbeta måste också få möjlighet att göra det. Den här typen av satsningar är särskilt viktiga när staten drar ned på yrkesutbildning för vuxna. I Stockholm går vi från ord till handling genom jobbgarantin, säger finansborgarråd Karin Wanngård (S)

Det här gemensamma åtagandet innebär att Nobina Sverige tillsammans med Stockholms stad marknadsför bussföraryrket för att kunna öka antalet sökande elever till yrkesutbildningen för bussförare på Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium.

– Genom vårt gemensamma fokus på integration och jobbskapande kan fler bussar rulla i hela Stockholms län, samtidigt som vi hoppas att människor som idag står utanför arbetsmarknadens gemenskap bereds en väg in i arbetslivet. Vi är övertygade om att detta är en modell som kommer leda till att fler vill och får utbilda sig, säger Martin Pagrotsky, vd på Nobina Sverige.

Integrationspakten är Stockholms stads medlemsnätverk för organisationer som vill bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad och stad. Nätverket samlar cirka 400 stora och små organisationer från privat näringsliv, civilsamhället och offentlig sektor.

Kontakt

Kajsa Loord, presskontakt för finansborgarråd Karin Wanngård
Telefon: 076-122 92 47
E-post: kajsa.loord@stockholm.se

David Erixon, chef Public Affairs & Kommunikation, Nobina Sverige
Telefon: 072-967 02 84
E-post: david.erixon@nobina.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye