Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder välkomnar över 1 400 studenter!

Dela
Under kvartal ett 2023 har Stockholms studentbostäder kunnat erbjuda drygt 1 400 studenter ett nytt hem. Stockholms studentbostäder boprövar studenter två gånger per år och kan därmed säkerställa att de som bor hos stiftelsen är aktiva studenter.
Över 1 400 studenter har flyttat in i en studentbostad hos Stockholms studentbostäder under Q1 2023.
Över 1 400 studenter har flyttat in i en studentbostad hos Stockholms studentbostäder under Q1 2023.

Genom boprövningen kan Stockholms studentbostäder frigöra bostäder och se till att varje befintlig studentbostad faktiskt går till en aktiv student.

– Att det verkligen är studenter som bor i våra bostäder är en förutsättning för att vi ska kunna skapa trivsamma och socialt hållbara campusområden där studenter känner sig trygga. Det ger möjlighet till socialt utbyte mellan studenter och lägger grunden för ett levande studentliv, vilket många annars saknar i Stockholm idag, säger Mattias Carrass, vd på Stockholms studentbostäder.

Den svåra bostadssituationen för studenter är en utmaning för Stockholm. Var fjärde student väljer bort lärosäten, framför allt i storstäder som Stockholm, på grund av brist på studentbostäder i rätt lägen som studenter har möjlighet att efterfråga. Därför är det viktigt att behovet av bostäder anpassade för studenter tillgodoses och att varje studentbostad verkligen går till en student. I en ökande global konkurrens behöver Stockholm, för regionens fortsatta tillväxt och utveckling, kunna locka till sig studenter och forskare, och sedan behålla den välutbildade arbetskraften även efter examen.

– Som Stockholms största aktör inom studentbostäder kan vi erbjuda bostäder i bra lägen nära universitet, högskolor och city, men behovet av studentbostäder är större än utbudet. En förbättrad bostadssituation för studenter är en förutsättning för att Stockholm ska kunna fortsätta utvecklas som en ledande kunskapsregion. Vår ambition är att alltid se till att våra bostäder bebos av studenter och samtidigt fortsätta att bygga fler campusnära bostäder där studenter vill bo och därmed bidra till att göra Stockholm till en attraktiv stad vars lärosäten studenter har möjlighet att välja, säger Mattias Carrass.

Stockholms studentbostäder är en långsiktig aktör som har utvecklat, förädlat och förvaltat studentbostäder i Stockholm under 65 år. Det är en stiftelse skapad av och för studenter som drivs tillsammans med studenter (Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO) i syfte att se till att studenter i Stockholm har bostäder. Stiftelsen har alltid studenten i fokus, och förmedlar, förvaltar och bygger därför enbart bostäder för studenter. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Över 1 400 studenter har flyttat in i en studentbostad hos Stockholms studentbostäder under Q1 2023.
Över 1 400 studenter har flyttat in i en studentbostad hos Stockholms studentbostäder under Q1 2023.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder är med 8 300 bostäder störst på studentbostäder i Sverige. Företaget, som grundades 1958, förvaltar, förmedlar och bygger bostäder för studenter.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt från korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Bostäderna ligger i attraktiva lägen nära högskolor, universitet och Stockholms innerstad.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation, SSCO.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye