Arenagruppen

Nya rektorer för Arenaakademin

Dela
Rosaline Marbinah och Jakob Amnér tar över som rektorer för Arenaakademin, tankesmedjan Arena Idés spetsutbildning för progressiva opinionsbildare. Rosaline och Jakob är båda ledande ungdomsprofiler. Rosaline har en bakgrund som ordförande för LSU-Sveriges ungdomsorganisationer, och Jakob Amnér har varit ordförande för Elevernas Riksförbund och sitter i RFSU:s styrelse.
Jakob Amnér och Rosaline Marbinah. Fotograf Anneli Nygårds.
Jakob Amnér och Rosaline Marbinah. Fotograf Anneli Nygårds.

Arenaakademins nya rektorer har båda har lång erfarenhet från civilsamhället och har i olika roller arbetat med idéutveckling, opinionsbildning och att skapa plattformar för påverkan.

Rosaline Marbinah har varit ordförande för LSU-Sveriges ungdomsorganisationer och har även bland annat varit en av Sveriges fyra demokratiambassadörer.

Jakob Amnér sitter i RFSU:s förbundsstyrelse och har även bland annat varit förbundsordförande för Elevernas Riksförbund. Rosaline och Jakob kommer till Arenaakademin med ett brinnande engagemang för att skapa förutsättningar för fler unga progressiva att delta i den politiska debatten och forma vårt samhälle.

– Samhällsutmaningarna blir allvarligare och drabbar de som behöver mest stöd. Ojämlikheten ökar och klimatkrisen förvärras. Vi tror på att progressiva personer bär lösningarna. Arenaakademin är en spetsutbildning för att fler ska kunna vara en del av den politiska debatten. Det handlar om bildning, gemenskap och idéutveckling för att forma samhället, säger Rosaline Marbinah.

– I Sverige har ojämlikhet och främlingsfientlighet blivit det nya normala. Mot den repressiva och orättvisa samhällsutvecklingen behöver det finnas en stark opposition som arbetar för jämlikhet, frihet, mänskliga rättigheter, öppenhet och ordentliga miljö- och klimatåtgärder. Arenaakademin ska vara en samlande kraft för en opposition som står upp för dessa värden, säger Jakob Amnér.

OM ARENAAKADEMIN

Arenaakademin är en spetsutbildning för nuvarande och framtida opinionsbildare med inriktning på ekonomisk politik, arbetsmarknad och välfärdsfrågor. Utbildningen riktar sig till progressiva personer i 20–30-årsåldern från hela landet. Grundkravet för att delta i Arenaakademin är att du delar Arenagruppens värderingar om demokrati, jämlikhet och social rättvisa.

Arenaakademin drivs av Arena Idé, tankesmedjan inom Arenagruppen

Nyckelord

Kontakter

Rosaline Marbinah
rosaline.marbinah@areangruppen.se
076-710 44 49


Jakob Amnér
jakob.amner@arenagruppen.se
073-707 59 94

Bilder

Jakob Amnér och Rosaline Marbinah. Fotograf Anneli Nygårds.
Jakob Amnér och Rosaline Marbinah. Fotograf Anneli Nygårds.
Ladda ned bild
Rosaline Marbinah. Fotograf Anneli Nygårds.
Rosaline Marbinah. Fotograf Anneli Nygårds.
Ladda ned bild
Jakob Amnér. Fotograf Anneli Nygårds.
Jakob Amnér. Fotograf Anneli Nygårds.
Ladda ned bild

Om

Arenagruppen
Arenagruppen
Barnhusgatan 4
111 23 Stockholm

http://arenagruppen.se

Arenagruppen är en ideell förening som bedriver en progressiv idé- och opinionsbildning.

I Arenagruppen ingår Dagens Arena, tankesmedjan Arena Idé, kommunikationsbyrån Arena Opinion, Arena Skolinformation, Arena Bildning, Bostad2030 samt bokförlagen Atlas och Premiss. 

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

För att bekämpa inflationen krävs en ny ekonomisk politik4.9.2023 09:31:19 CEST | Pressmeddelande

Kan vi få ned inflationen med andra verktyg än räntehöjningar? Det ska framstående ekonomer diskutera på en konferens i Stockholm den 21 september. Bland talarna finns nationalekonomen Isabella Weber som tagit den internationella debatten om inflationsbekämpning med storm. Hon kommer att prata om vinsternas roll i inflationen (”sellers’ inflation”) och de historiska erfarenheterna av prisregleringar.

Ny rapport ifrågasätter sambandet mellan socialdemokratins minskning och de högerradikala partiernas ökning9.6.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under de senaste 20 åren har socialdemokratiska partier i Europa genomgått en historisk minskning i väljarstöd, samtidigt som högerradikala partier rönt allt större framgångar. Detta har banat väg för föreställningen att radikalhögerns framgångar framförallt beror på att socialdemokratiska partier förlorat arbetarklassväljare till partier som Sverigedemokraterna. En ny rapport från Arena Idé visar att bilden inte stämmer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum