Avesta kommun

Avesta kommun storsatsar på förnybar solenergi

Dela
Efter en gedigen process så beslutade Avesta kommuns kommunfullmäktige den 22 maj att arrendera ut mark för etablering av en stor solcellspark i Horndal.

Solcellsparken blir en av de största i Sverige och kommer att omfatta cirka 150 hektar. Vid full effekt så kommer parken att ge cirka 100 megawatt vilket blir ett mycket värdefullt tillskott av energi.

Avesta kommun kommer att arrendera ut mark till Recap Energy och de kommer också att projektleda uppförandet av parken.

- Det är oerhört viktigt för Avesta kommun att bidra till att tillskapa fler energikällor och det är särskilt roligt att kunna bidra till etableringen av fossilfria energikällor. Avesta kommun har ett starkt och välmående näringsliv och fler energikällor skapar goda förutsättningar för Avestaborna, för det befintliga näringslivet att växa och för nya etableringar, menar Blerta Krenzi, kommunstyrelsens ordförande i Avesta kommun.

Tobias Åsell, kommundirektör i Avesta kommun, menar att en mycket viktig del i kommunens hållbarhetsarbete är att på de sätt det är möjligt främja omställningen till fossilfria energislag och att en solcellspark är ett värdefullt steg i den riktningen.

Avesta kommun inventerar andra markområden för eventuella etableringar av ytterligare solcellsparker.

För ytterligare information kontakta:

Tobias Åsell, kommundirektör tel. 0226 – 64 50 02, epost: tobias.asell@avesta.se

Eller

Blerta Krenzi, KSO, tel: 0226 – 64 50 05, epost; blerta.krenzi@avesta.se

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye