Invigning av Lingården

Dela

Avesta kommun öppnar en ny avdelning för särskilt boende. Invigningen sker fredagen den 23 februari mellan 14.00-15.00.

Baldersgården en solig höstdag.
Baldersgården

Datum: 23 februari

Tid: klockan 14.00-15.00

Plats: Villagatan 17, 774 40 Avesta

Agenda: Gunilla Berglund, omsorgsstyrelsens ordförande håller invigningstal och sedan finns möjlighet att se lokalerna.

Avesta kommun inviger en ny avdelning för särskilt boende

Andelen äldre personer i befolkningen ökar vilket också medför ett ökat behov av Vård- och omsorgsinsatser. I Avesta kommun följer man utvecklingen genom att öppna 14 nya platser inom särskilt boende.

- I Avesta är antalet platser på särskilt boende i linje med behovet. Detta beror på att vi arbetat med att följa demografin och bygga ut verksamheterna utifrån detta. Vi ser nu att behovet kommer öka kraftigt de närmaste åren, säger Gunilla Berglund, omsorgsstyrelsens ordförande.

Under invigningen kommer omsorgsstyrelsens ordförande Gunilla Berglund att hålla ett invigningstal och det finns möjlighet att se lokalerna.

Kort om Lingården:
Lingården är en avdelning som ligger i byggnaden Baldersgården. Avdelningen har tidigare haft namnet Lindhagen och bland annat varit ett korttidsboende. Sedan korttidsboendet flyttades till Baldershage år 2020 har lokalen tillfälligt använts som förskola. Nu har renoveringar genomförts av lokalen, enheten har bytt namn och en ny personalgrupp har rekryterats. Sedan den 12 februari har den nya arbetsgruppen arbetat med introduktion och att iordningsställa det sista för hyresgästerna. Dom första hyresgästerna kommer att flytta in under vecka 9.

- Lin betyder ”det högst nyttiga” på latin och är också ett fornnordiskt namn som betyder ”att vaka” eller ”att vårda”. Utöver detta är lingrönt en färg som skapar en lugn miljö. Vi såg därför att Lingården var ett bra namn på den nya avdelningen och även en lämplig färg att använda i lokalen, säger Elvira Sverkersson, resultatenhetschef vård- och omsorg.

Följande personer från Omsorgen kommer att delta på invigningen:

  • Gunilla Berglund, omsorgsstyrelsens ordförande
  • Patrik Sundin, omsorgsstyrelsens vice ordförande
  • Carina Johansson, förvaltningschef
  • Maria Dillner, enhetschef

Nyckelord

Kontakter

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit. Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye