Avesta kommun

Basindustrin i kris och beredskap - temat för Avestasamtalens nionde konferens

Dela

Vilken betydelse och roll har svensk basindustri i kris? Det är huvudfrågan när den nionde nationella konferensen Avestasamtalen arrangeras 20 december i Avesta.

Basindustrins roll i kris och beredskap - temat för årets konferens Avestasamtalen
Basindustrins roll i kris och beredskap - temat för årets konferens Avestasamtalen

Det är de senaste årens händelserna med bland annat pandemi, krig, ökade energikostnader och cyberattacker som har satt kristänkandet i fokus. Nu blir det också temat för Avestasamtalen. 

Frågor som varit utgångspunkt för konferensen har varit; Hur hanterar basindustrin krisernas utmaningar och vilka spelregler behövs för fortsatt stark utveckling? Vilka är lärdomarna och vad behöver vi i Sverige göra bättre för framtiden? Hur hjälps vi åt när en alltmer globaliserad värld sluter sig?

Svaret på frågorna kommer att besvaras vid konferens som arrangeras

Onsdag 20 december kl. 09.15-16.00 i Verket, Kanalgatan 1 i Avesta

av följande föreläsare:

Ewa Skoog Haslum, marinchef Försvarsmakten
Fredrik Olovsson, finans och näringsutskottet
Laura Hartman, oberoende samhällsekonomisk expert
Tobias Hansson, country manager och vd Hitachi Energy
Per Hidesten och Fredrik Gunnarsson, Industriarbetsgivarna
Peter Wigert, Svenska Kraftnät
Martin Kragh, Centrum för Östeuropastudier
Helena Höij, landshövding Dalarna

Avslutningsvis förs paneldebatter mellan de lokala platscheferna för Linda Stinessen, Stora Enso och Christian Dufhaus, Outokumpu, samt mellan Sara Övreby, Google och John Wernvik, EcoDataCenter.

Värd för konferensen är kommunalrådet Blerta Krenzi.

Moderator för dagen är journalisten och programledaren Lennart Ekdal.

För mer information läs vidare på  Avestasamtalen 2023

Eller kontakta Tillväxt Avesta på  tillvaxt@avesta.se eller per telefon 0226-64 50 00.

Anmälan sker här: Anmälan, hitta hit och praktisk information om Avestasamtalen

Avestasamtalen startade 2013 i syfte att samtala och bidra till den fortsatta utvecklingen av industrin, med anledning av omfattande nedskärningar som drabbade basindustrin. Den första konferensen hade siktet på basindustrins framtid, och har sedan följts upp med årliga konferenser som fokuserat på trä, skog och papper, energi, infrastruktur, digitalisering och kompetensförsörjning. Den senaste konferensen behandlade basindustrin utifrån att vara grön och digital.  

Kontakter

Om oss

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye