Universal Robots

Roberta Nelson Shea från Universal Robots får prestigefyllt pris för sitt bidrag till robotsäkerhet

Dela
För andra gången inom fem år har en nyckelperson på Universal Robots, den danska tillverkaren av samarbetsrobotar (cobotar), tilldelats världens mest prestigefyllda robotpris, Joseph F. Engelberger Robotics Award, som ofta beskrivs som Nobelpriset för robotik.
Roberta Nelson Shea tar emot Engelberger-priset
Roberta Nelson Shea tar emot Engelberger-priset

Roberta Nelson Shea, Universal Robots Global Technical Compliance Officer, tog natten till i dag svensk tid emot priset för Applikationer vid en ceremoni på Automate Show i Detroit. Hon följer i Esben Østergaard, medgrundare av Universal Robots, fotspår som 2018 fick Engelberger-priset i kategorin Teknik.

Kategorin Applikationer uppmärksammar personer eller organisationer som har gjort ett betydande bidrag till utvecklingen av robotteknik och dess praktiska tillämpning. Roberta fick priset för sitt enastående arbete i samband med robotsäkerhet i hela världen.

"Jag är oerhört hedrad över att få ta emot detta pris", säger Roberta Nelson Shea. "Jag ser det som ett erkännande av inte bara mitt arbete, utan också av Universal Robots och Teradynes engagemang för säkerhet. Detta pris är ett erkännande av alla som har bidragit till robotsäkerhet under åren. När jag började arbeta inom det här området för mer än fyra decennier sedan kände jag att jag hade ett personligt uppdrag och att det inte fanns någon annan som skrev under på det tillsammans med mig. Nu, särskilt efter framväxten av kollaborativa robotapplikationer, är vi alla överens om vikten av säkerhet."

Under de senaste åren har andra kvinnor fått Engelberger-priset, och detta är ytterligare en indikation på hur robottekniken har utvecklats sedan Roberta började i branschen 1982.

"Lyckligtvis är jag inte den första kvinnan som fått detta pris, men eftersom kvinnor fortfarande är i minoritet i robotbranschen hoppas jag att min karriär kan vara en inspiration för yngre kvinnor eftersom de har en viktig roll att spela i den framtida utvecklingen av både robotteknik och teknik i allmänhet."

Kim Povlsen, vd för Universal Robots, har också uppmärksammat Robertas prestationer.

"Det här priset är ett bevis på det fantastiska bidrag som Roberta har gjort till robotindustrin. Inom robotteknik, och särskilt när det gäller cobotar, är säkerheten alltid högsta prioritet. Robertas engagemang för säkerhet har bidragit till att skapa standarder för samspelet mellan människor och robotar. Detta har varit ett viktigt bidrag till den samarbetet som vi idag ser mellan människor och cobotar på tusentals arbetsplatser", säger Kim Povlsen.

För mer information, besök www.universal-robots.com

För mediaförfrågningar vänligen kontakta PR@universal-robots.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Roberta Nelson Shea tar emot Engelberger-priset
Roberta Nelson Shea tar emot Engelberger-priset
Ladda ned bild
Roberta Nelson Shea vid Engelberger-ceremonin
Roberta Nelson Shea vid Engelberger-ceremonin
Ladda ned bild
Roberta Nelson Shea vid Engelberger-ceremonin
Roberta Nelson Shea vid Engelberger-ceremonin
Ladda ned bild

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots är en ledande leverantör av kollaborativa robotar (cobotar) som används inom ett brett spektrum av branscher och inom utbildning. Universal Robots grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och syftar till att skapa en värld där människor arbetar med robotar, inte som robotar. Dess mission är enkel: Automatisering för alla. Överallt.

  • Sedan introduktionen av världens första kommersiellt gångbara cobot 2008 har Universal Robots utvecklat en produktportfölj som återspeglar en rad räckvidder och nyttolaster och har sålt över 75 000 cobotar över hela världen. Ett omfattande ekosystem har vuxit fram kring företagets cobotteknik som skapar innovation, valfrihet för kunderna och ett brett utbud av komponenter, kit och lösningar som passar alla applikationer.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 100 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Maskinbetjäning med robot öppnar dörren till nästa industriella revolution4.10.2023 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Ett genomsnittligt trafikflygplan består av över 350 000 enskilda delar. För att tillverka dessa delar, oavsett om de är av metall eller plast, är en process avgörande: maskinbetjäning. Utan maskinbetjäning skulle produktionen stanna av. Kollaborativ automation har en viktig roll att spela i maskinbetjäning och ökad produktivitet, och den kommer att hjälpa tillverkarna att övergå till Industri 5.0.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye