Läkemedelsverket

Bäckby Apotek i Västerås får öppna igen

Dela
Läkemedelsverket har upphävt beslutet om att tillfälligt stänga Bäckby Apotek i Västerås. Bolaget har visat att de vidtagit åtgärder som krävs för att åter kunna öppna apoteket.

Vid en inspektion av apoteket, som drivs av SwedLand Pharma AB, framkom brister i verksamheten som medförde att Läkemedelsverket beslutade om tillfällig stängning. Efter en ny granskning bedömer Läkemedelsverket att apoteket har förutsättningar för att åter kunna bedriva verksamhet.

Läkemedelsverket kommer att följa upp att vidtagna åtgärder och arbetssätt fortsatt fungerar vid apoteket.

Idag finns ungefär 1 450 aktiva tillstånd för öppenvårdsapotek beviljade av Läkemedelsverket. Sedan omregleringen av apoteksmarknaden 2009 har Läkemedelsverket vid ett fåtal tillfällen beslutat om tillfällig stängning av apotek på grund av allvarliga avvikelser.

Relaterad information

Beslut om tillfällig stängning av apotek i Västerås

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Läkemedelsverket
Läkemedelsverket
Dag Hammarskjölds väg 42, Box 26
751 03 Uppsala

https://lakemedelsverket.se/

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum