Installatörsföretagen

Nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal på plats

Dela
Installatörsföretagen har tecknat ett nytt Larm- och Säkerhetsteknikavtal med Elektrikerförbundet och Seko. Det nya avtalet förstärker ytterligare möjligheterna att skapa en sund och trygg bransch. Avtalstiden löper från den 1 juni 2023 till och med den 31 maj 2025 och följer lönenivåerna enligt ”märket” på 7,4 procent.

- Vi får nu ett starkt avtal som ger bra förutsättningar för en trygg bransch. Larm- och säkerhet är ett växande teknikområde som har en ökad efterfrågan. Det är därför viktigt att vi nu ytterligare har utvecklat avtalet utifrån de behov som finns hos våra medlemsföretag, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

Förhandlingarna har bland annat handlat om stärkt lojalitet mellan arbetsgivare och anställd. Den befintliga lojalitetsplikten har uppdaterats med förtydligande som beskriver hur arbetstagare inte ska agera på sätt som kan skada förtroende för arbetsgivaren. Det skapar bra förutsättningar för att larm – och säkerhetsbranschen ska bli ännu tryggare, det gynnar alla led.

- Det nya avtalet innehåller ett förtydligande av den lojalitetsplikt som finns i avtalet sedan tidigare. Den beskriver vikten av ansvarsfullhet när man jobbar i en förtroendebransch som larm- och säkerhetsbranschen. Det här skapar mer tydlighet för både arbetstagare och arbetsgivare, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen. 

Det nya kollektivavtalet präglas av stärkt seriositet som ökar branschens attraktivitet och företagens konkurrenskraft. Med nya förutsättningar blir det möjligt att proaktivt förebygga sårbarhet och möta den utveckling som sker inom branschen och samhället.

Läs mer om det nya Larm- och Säkerhetsteknikavtalet här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Installatörsföretagen
Installatörsföretagen
Ringvägen 100
11860 Stockholm

+46 8 762 76 00https://www.in.se/

Installatörsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för installationsbranschen och en del av Svenskt Näringsliv. Vi representerar 3 700 medlemsföretag med närmare 56 000 medarbetare som installerar, optimerar och kontrollerar värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. 

Vi finns i våra medlemsföretags vardag och jobbar för deras framtid. Hos oss samlas företag som steg för steg gör världen mer hållbar genom elektrifiering, energieffektivisering och smarta installationer. Det är vi som gör energi- och klimatomställningen möjlig.

 

Följ Installatörsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Installatörsföretagen

Fler krockkuddar behövs för att lindra konjunkturnedgången20.9.2023 08:50:00 CEST | Pressmeddelande

Regeringen utökar antalet platser inom yrkesutbildningen i statsbudgeten för 2024. Detta för att förbättra kompetensförsörjningen och göra det möjligt för fler att yrkesväxla. Investeringen i utbyggt rotavdrag och utvecklad laddinfrastruktur är också viktiga insatser. Sammantaget stärker detta installationsbranschens möjligheter att genomföra den klimat- och energiomställning som samhället står inför.

Satsning på yrkesutbildning viktigt för klimatomställningen12.9.2023 09:42:31 CEST | Pressmeddelande

Regeringen aviserar i budgeten för 2024 att de kraftigt utökar antalet platser i yrkesutbildningen. Detta för att förbättra kompetensförsörjningen och att arbetssökande ska hitta fler vägar in i yrkeslivet och få en anställning. Totalt ligger satsningen på 1,7 miljarder vilket förväntas resultera i 19 500 utbildningsplatser. Installationsbranschen består av företag inom el och VVS som möjliggör den klimatomställning som samhället står inför. Men för att klara den nödvändiga energiomställningen behövs fler installatörer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum