Stångåstaden

Maria Garmert blir ny förvaltningschef på Stångåstaden

Dela

Maria Garmert har idag utsetts till förvaltningschef för Stångåstaden. Maria tar över efter Ulf Gustafsson som valt att gå i pension efter att ha haft flertalet ledande roller inom Stångåstaden koncernen under många år. Maria tillträder sin anställning den 1 oktober 2023.

Fredrik Törnqvist och Maria Garmert
Fredrik Törnqvist och Maria Garmert

-    Efter många år i koncernen har Ulf Gustafsson beslutat att lämna sin tjänst för att gå i pension. Ulf har gjort ett fantastiskt bra arbete genom åren, inte minst har han skapat en effektiv och serviceinriktad förvaltningsorganisation som givit en mycket hög kundnöjdhet. Ulf har också varit en uppskattad chef och ledare, säger Fredrik Törnqvist vd för Stångåstaden.

-    Vi har haft flera kvalificerade sökanden såväl internt som externt och jag är väldigt nöjd med att Maria tillträder som förvaltningschef. Maria har gedigen bakgrund och erfarenhet och jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Maria i ledningsgruppen, säger Fredrik Törnqvist vd för Stångåstaden.

Maria är idag fastighetschef på Rikshem med operativt och strategiskt ansvar för förvaltningen i Norrköping och Nyköping. Dessförinnan arbetade hon, år 2006–2019, i flertalet olika befattningar inom Riksbyggen. Maria är 42 år, född och uppvuxen i Linköping. Idag är hon bosatt i Linghem med sambo och två barn.   

-    Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att tillträda tjänsten som förvaltningschef och jag ser fram emot den utmaning som uppdraget innebär.  Det ska bli både roligt och inspirerande att börja arbeta på ett så fint bolag som Stångåstaden är, säger Maria Garmert. 

Stångåstaden har 18 100 lägenheter, varav 14 000 hör till affärsområde Boende. Som förvaltningschef kommer Maria ansvara för hela affärsområdet Boende med ca 90 medarbetare och en omsättning på 1,2 mdr per år. Maria kommer att ingå i koncernledningen för Stångåstaden. 

Kontakter

Bilder

Maria Garmert
Maria Garmert
Ladda ned bild

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye