Länstrafiken Örebro

Nytt avtal med Q Security AB om biljettkontrollverksamhet i kollektivtrafiken i Örebro län

Dela
Den som vill åka kollektivt med Länstrafiken måste betala för sin resa. Likväl händer det att resenärer åker med bussarna utan att göra rätt för sig. I och med det nya avtalet, som innebär tre gånger så många biljettkontroller som i dag, finns en förhoppning om att minska antalet fuskresor.

Varje månad genomförs cirka 5 000 biljettkontroller i kollektivtrafiken i Örebro län. Antalet tilläggsavgifter per månad uppgår till 150-200 stycken.

-Merparten av Länstrafikens resenärer betalar förstås. Men att vi redan nu fångar upp så pass många som väljer att resa utan biljett, visar att betalningsviljan är varierande hos våra resenärer. Genom att utöka antalet kontroller visar vi att vi inte tolererar fuskåkande, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef.

Förutom att säkra intäkter, är det nya avtalet något som skapar en tryggare resa för resenärer och en bättre arbetsmiljö för föraren. Kontrollanterna kommer även bära nya uniformer med Länstrafikens logotype.

- Att Länstrafiken får fler kontrollanter som är synliga tror vi bidrar till en lugnare miljö ombord på våra bussar. Fler uppmärksammas på att man ska betala för sig och att kollektivtrafiken inte är gratis, säger Gustav Widén som är verksamhetsansvarig för trygghet och- biljettkontroll.

Förutom att kontrollera biljetten ska kontrollanterna också vara tillgängliga för resenärer som har frågor om sin resa, till exempel kunna hjälpa till med resesök i Länstrafikens app, berätta om giltigheter på de olika biljettyper som Länstrafiken erbjuder och kunna svara på frågor om vilken linje som avgår till vald destination.

-Ambitionen är också att vi så småningom ska ha möjlighet att även kontrollera Länstrafikens biljetter ombord på Tåg i Bergslagen, avslutar Gustav.

Det nya avtalet gäller från och med den 1 januari 2024 och fyra år framåt med möjlighet till förlängning.

Nyckelord

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye