Flera miljoner kr insamlade under Victoriakonserten

Dela

Under sändningen av Victoriakonserten där Kronprinsessans födelsedag firades inkom mer än två miljoner kronor till Kronprinsessan Victorias fond.

Kronprinsessan Victoria överlämnar Victoriapriset till hockeyspelaren Erik Karlsson vid Victoriakonserten.
Kronprinsessan Victoria överlämnar Victoriapriset till hockeyspelaren Erik Karlsson vid Victoriakonserten. Foto: SVT /Leroy media

SVT:s sändning av Victoriakonserten fortsätter att engagera allmänheten för alla barns rätt till att delta i fritidsaktiviteter på lika villkor. Fokus för fonden är barn och unga som lever med funktionsnedsättning. Sammanlagt skänktes 2 000 833 kronor varav 49 procent via telefon och resterande via betaltjänsten swish. Hela 11 638 gåvor mottogs under sändningen. Resultatet ikväll är högre än 2022, liksom antalet gåvor.  Tidigare i år har 1,2 miljoner kr inkommit till fonden.

Victoriakonserten ägde rum i Borgholms slottsruin 14 juli med närvaro av Kronprinsessan med familj och årets Victoriapristagare, ishockeyspelaren Erik Karlsson. Programledare var Yvette Hermundstad och publiken bjöds på musikframträdanden från Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Konserten sändes 14 juli kl.21:00 i SVT1 och finns att se på SVT Play. 

Kronprinsessan beskyddare

Kronprinsessan Victoria är beskyddare för den fond som administreras av Radiohjälpen. Barn med funktionsnedsättning har samma rätt att kunna delta i fritidsaktiviteter som alla andra barn och medel från fonden möjliggör stöd i Sverige vid aktiviteter som ofta kräver resurser för extra personal och anpassad utrustning. Syftet är att stödja aktiviteter som bidrar till att bryta isolering, höja livskvalitén, stärka självkänslan och till att träffa nya vänner.

Under Victoriakonserten fick vi i ett inslag följa med Kronprinsessan när hon besökte fritidsgården Synpunkten och träffade ungdomarna där. Föreningen Unga med Synnedsättning har fått stöd från fonden för sitt arbete med att erbjuda barn och unga med synnedsättning både roliga och utmanande aktiviteter.

Förra årets resultat

Under 2022 samlades 7,2 miljoner samlades in till Kronprinsessan Victorias fond, 50 projekt beviljades och drygt 8 000 barn och unga väntas nås. Radiohjälpen stöttar även Fritidsbanken som är ett projekt med utlåning av idrottsutrustning, där 168 000 barn och unga väntas nås. 

Så bidrar du

Vill du vara med och bidra till Kronprinsessan Victorias fond. Swisha till 90 1950 6 och märk betalningen ”VIC”. Tack!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Radiohjälpen

Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Världens Barn – nu dubblas ditt stöd18.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Insamlingen för Världens Barn fördubblas. Varje inbetalad krona till kampanjen dubblas under de kommande sex veckorna. Dubbleringen innebär att ännu fler barn i världen får möjlighet att vara barn. ”Tack till dig som kämpar för att göra barndomar möjliga,”säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. ”Ditt engagemang är extra viktigt i en tid av kris- och får i år en dubbel effekt.”

Världens Barn 2023 – här är artisterna13.9.2023 09:10:00 CEST | Pressmeddelande

En rad etablerade och folkkära artister och ett nytt stjärnskott medverkar när hela Sverige kraftsamlar under årets kampanjvecka för Världens Barn – landets bredaste insamling, och Radiohjälpens största, för barns rättigheter runt om i världen. Ett pärlband av artister och gäster framträder i de tre direktsända programmen, och det blir aktuella reportage och rapporter från pågående insamlingsinsatser från norr till söder.

Akut situation för miljoner barn i världen – i höst kraftsamlar Världens Barn9.6.2023 10:05:00 CEST | Pressmeddelande

Formerna för hela Sveriges årliga insamlingskampanj för Världens Barn börjar bli klara. Radiohjälpens insamling pågår året runt men kulminerar under en intensiv vecka i månadsskiftet september-oktober. – Vi är både förväntansfulla och tacksamma för att alla involverade i denna jätterörelse redan är så på tårna och längtar efter att sätta i gång, säger Kristina Henschen, Radiohjälpens generalsekreterare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum