Plexian

Plexian förbereder för internationell expansion

Dela
Malmöbaserade Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, märker ett allt större intresse för bolagets skalbara produkter och lösningar och förbereder nu för en internationell lansering. Fokus ligger i första hand på köp- och shoppingcentrum där man ser en stor möjlighet att med bland annat verktyget EDGE Publish ge handlare möjlighet till ökad merförsäljning och mer återkommande kunder.
Fredrik Knutsson. vice VD Plexian
Fredrik Knutsson. vice VD Plexian

- Vi märker av ett allt större intresse, inte minst från internationella aktörer. Vi för dialog med ett 40-tal potentiella kunder i Sverige såväl som i utlandet, där England är den marknad vi främst fokuserar på i dagsläget. Just att vår plattform är skalbar och erbjuder så många funktioner som gör köpupplevelsen bättre för kunderna samtidigt som den ökar möjligheteten till merförsäljning är intressant för många, säger Fredrik Knutsson, vice VD på Plexian.

Under de senaste månaderna har Plexian tecknat avtal med Baresso.se och ett välrenommerat fastighetsbolag där totalt ett 50-tal butiker omfattas av avtalet som ger möjlighet till en bättre kundupplevelse och ökad merförsäljning. Avtalet med Baresso innebär också att Plexian har en färdig API-lösning till alla aktörer som använder sig av betallösningen Qliro.

Den patenterade digitala valuta som lanserades tidigare i år ser man en betydligt större marknad för än tidigare och det finns även intresse från ticketing och nöjesparker, ett område där det också förs flertalet dialoger.

- Att vi har dubblerat antalet kunddialoger den senaste tiden vittnar om att vi har en stark produkt och att det finns en efterfrågan och ett intresse från marknaden. Det är emellertid viktigt att vi är realistiska; vi har ett svårare globalt ekonomiskt läge vilket medför att saker och ting tar längre tid än väntat. Vi ser dock ljust på framtiden och uppskattar att vi kommer att kunna leverera ett positivt resultat såväl som nya avtal inom kort, säger Fredrik Knutsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Knutsson. vice VD Plexian
Fredrik Knutsson. vice VD Plexian
Ladda ned bild

Länkar

Om

Plexian
Gustav Adolfs Torg 8B
211 39 Malmö

http://www.plexian.se

Plexian grundades 2017 i Malmö och levererar innovativa datadrivna lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika erbjudanden baserat på tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB. 

Följ Plexian

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plexian

Plexian ingår avtal med Aktiegirot gällande digital valuta5.10.2023 08:41:35 CEST | Pressmeddelande

Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, och Aktiegirot AB, en del av Norberg & Partner Sustainable Group, ingår nu avtal gällande Plexians patenterade digitala valuta, PlexChain. Avtalet kommer att göra det möjligt för Aktiegirot att hantera större volymer transaktioner och även öka kundvärdet genom ett effektivare och snabbare system för bland annat insättning och uttag.

Plexian och Norberg & Partner Sustainable Group förlänger och utökar sitt samarbete14.9.2023 09:40:52 CEST | Pressmeddelande

Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, och investeringsbolaget Norberg & Partner Sustainable Group förlänger och utökar sitt samarbete inför avslut av lockup-avtal. Norberg & Partner Sustainable Group, som med 15,7 procent av aktierna är Plexians största ägare, har för avsikt att vara en långsiktig partner och ser även goda möjligheter till synergier gällande Plexians produkter med sina portföljbolag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye