Plexian

Plexian ingår avtal med Aktiegirot gällande digital valuta

Dela

Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, och Aktiegirot AB, en del av Norberg & Partner Sustainable Group, ingår nu avtal gällande Plexians patenterade digitala valuta, PlexChain. Avtalet kommer att göra det möjligt för Aktiegirot att hantera större volymer transaktioner och även öka kundvärdet genom ett effektivare och snabbare system för bland annat insättning och uttag.

Johan Möllerström, VD Plexian och Ivan Pavic, tillträdande VD Aktiegirot
Johan Möllerström, VD Plexian och Ivan Pavic, tillträdande VD Aktiegirot

- Detta avtal gör att vi når in i en vertikal som finansbranschen tidigare än vad vi räknat med. Värdet av avtalet är stort redan initialt men har även stor tillväxtpotential. Vi ser fram emot att tillsammans med Aktiegirot visa på värdet av digital valuta, inte minst för Aktiegirots kunder, säger Johan Möllerström, VD Plexian.

Aktiegirot grundades 2020 med syftet att göra företagande enklare och fungerar som en "Community" där det ges möjlighet att investera i onoterade bolag. Andra funktioner är digital aktiebok och kommunikationssystem med aktieägarna.

Med Plexians digitala valuta, som kommer att gå under namnet Aktiegirokrona, kan Aktiegirot skapa ett effektivare och snabbare system som kommer att kunna hantera större volymer transaktioner såväl som kunder. Det gör det även möjligt för dem att attrahera fler medlemmar då det ger ett stort mervärde i form av bland annat bättre erbjudande och snabbare transaktioner.

- Idag hanterar Aktiegirot transaktionsvolymer på värden över 300 miljoner. En digital valuta kommer att ge oss, såväl som våra kunder väldigt många möjligheter, inte minst vad gäller ytterligare tillväxt. Det ger oss även en unik möjlighet att ligga i framkant gällande digitala, innovativa lösningar som ger kundvärde på riktigt, säger Ivan Pavic, tillträdande VD Aktiegirot.

Aktiegirots digitala krona kommer i framtiden att kunna användas för insättning, uttag, handel med värdepapper, månadssparande och konvertibler. Samarbetet börjar gälla omgående och lösningen kommer att implementeras i början av Q1 2024.

Denna information är sådan som Plexian AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 oktober 2023 08.30 CET.

För mer information:
Johan Möllerström, VD Plexian
T: +46 (0) 768 86 81 78
E: johan.mollerstrom@plexian.se

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: lovisa@plexian.se


Pressbilder:
Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Ivan Pavic, tillträdande VD Aktiegirot:https://www.dropbox.com/scl/fi/nttmu16p7g9rap6qdcwrb/Ivan-Pavic.jpeg?rlkey=cwqd0wxeidq69rkfllja5oyvo&dl=0

Om Plexian:
Plexian grundades 2017 i Malmö och verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på AI, tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB.Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Möllerström, VD Plexian
Johan Möllerström, VD Plexian
Ladda ned bild
Ivan Pavic, tillträdande VD Aktiegirot
Ivan Pavic, tillträdande VD Aktiegirot
Ladda ned bild

Plexian är ett fintech-bolag som grundades 2017 och som verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Affärsmodellen bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos B2B partners med stora medlemsdatabaser, till användare av den egenutvecklade plattformen Edge. Medlemmen får tillgång till unika datadrivna erbjudanden baserat på köpmönster och Plexians partner kan skapa en ökad förståelse för sin kund baserat på analyser som grundar sig på kundernas transaktioner och aktiviteter på Edge. För mer information, se www.plexian.se

Följ Plexian

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plexian

Plexian och Norberg & Partner Sustainable Group förlänger och utökar sitt samarbete14.9.2023 09:40:52 CEST | Pressmeddelande

Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, och investeringsbolaget Norberg & Partner Sustainable Group förlänger och utökar sitt samarbete inför avslut av lockup-avtal. Norberg & Partner Sustainable Group, som med 15,7 procent av aktierna är Plexians största ägare, har för avsikt att vara en långsiktig partner och ser även goda möjligheter till synergier gällande Plexians produkter med sina portföljbolag.

Plexian förbereder för internationell expansion4.8.2023 11:12:26 CEST | Pressmeddelande

Malmöbaserade Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, märker ett allt större intresse för bolagets skalbara produkter och lösningar och förbereder nu för en internationell lansering. Fokus ligger i första hand på köp- och shoppingcentrum där man ser en stor möjlighet att med bland annat verktyget EDGE Publish ge handlare möjlighet till ökad merförsäljning och mer återkommande kunder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye