Sparbanken Syd

Sparbanken Syd finansierar bolån genom Borgo

Dela

Delar av Sparbanken Syds bolåneportfölj är nu, efter genomförd transaktion, finansierade av hypoteksbolaget Borgo som banken sedan ett drygt år tillbaka är delägare i. Samarbetet med Sparbanken Syd som distributör till Borgo fortskrider enligt plan med kundupplevelse och kundrelationen i fokus.

Delar av Sparbanken Syds bolåneportfölj är nu finansierade av hypoteksbolaget Borgo
Delar av Sparbanken Syds bolåneportfölj är nu finansierade av hypoteksbolaget Borgo

Den sedan tidigare kommunicerade finansieringen av Sparbanken Syds bolåneportfölj till Borgo uppgår totalt till SEK 3,1 mdr.

Vi är glada att genom denna transaktion ta ytterligare ett stort steg framåt i vårt samarbete med Borgo. Tillsammans med Borgo kan vi nu erbjuda Sparbankens Syds kunder en ännu mer attraktiv bolåneprodukt. Genom samarbete uppnår vi skalfördelar och effektiva processer som är helt i linje med vår strategi och affärsmodell, säger Henrietta Hansson, VD på Sparbanken Syd.

Förvärvet av Sparbanken Syds bolåneportfölj är ett viktigt steg i vår resa mot att skapa den främsta nya aktören på den svenska bolånemarknaden. Vi är glada att ha förvärvat den här högkvalitativa portföljen från en stark aktör som Sparbanken Syd, med deras långa kundrelationer. Förvärvet bidrar till större geografisk spridning för vår totala bolåneportfölj och har även låg belåningsgrad. Under året ser vi fram emot att genomföra ytterligare planerade förvärv och därmed växa kraftigt, säger Gustav Berggren, VD för Borgo.

Att Sparbanken Syds bolåneportfölj skulle finansieras av Borgo blev klart i samband med att vi tillträdde som delägare i Borgo under 2022, och sedan slutet av samma år förmedlar vi bolån via Borgo. Förutom de bolån som nu finansierats av Borgo kommer vi under våren även att genomföra ytterligare en transaktion, denna härrörande från bankens avslutade förmedlingssamarbete med SBAB.

Nyckelord

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. I stället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på åtta kontor runt om i Skåne och vi träffas gärna digitalt eller fysiskt.

Vi är utsedda till 2023 års Karriärföretag och en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer på sparbankensyd.se

Kommunikation- och marknadschef
Anna Björksten, telefon: 0411-82 21 35, e-post: anna.bjorksten@sparbankensyd.se

Följ Sparbanken Syd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sparbanken Syd

Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport9.4.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under 2023 har Sparbanken Syd tagit stora steg framåt och genomfört en rad aktiviteter och flertalet initiativ med bankens uppsatta hållbarhetsmål för ögonen. Bland annat fortsätter man banken vi att aktivt arbeta för ett samhällsengagemang som sträcker sig långt bortom bankvärlden och har lagt stort fokus på att främja hållbarhetsarbetet kring bankens kundlöfte som innebär att hjälpa kunder att ha kunskap och kontroll över den egna vardagsekonomin, och det som Sparbanken Syd kallar för en god ekonomihälsa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye