Avesta kommun

Avesta samlas för att se semifinal tillsammans

Dela

Nu går Avesta samman för att heja fram Sverige och Lina Hurtig till en finalplats. Precis som vid förra VM och OS så bjuder Avesta kommun in alla som vill, till att se matchen gemensamt. I Avestaparken kommer matchen att kunna ses på storbilds-TV.

Insläpp till Avstaparken sker från cirka 09.15 tisdag 15 augusti. Matchen startar 10.00.

En av dem som kommer att vara på plats är kommunalrådet Blerta Krenzi. Hon förklarar också varför Avesta gör det här arrangemanget:

- Sport skapar glädje, gemenskap och stolthet. Avesta är känt för just sitt fantastiska föreningsliv. Låt oss heja fram vår egen Lina Hurtig och hennes kompisar i landslaget till en historisk VM-final. Heja Sverige!

Och naturligtvis hejar Avstaborna framför allt på sin egen Lina Hurtig.

Avestaparken kommer att vara smycket med flaggor och ballonger. Besökare får gärna bidra med att höja stämningen med glatt humor, sverigeflaggor och sverigetröjor på – om man har någon.

På plats finns också IK Juno som grillar och bjuder på korv med bröd.

När VM spelades 2019 var Avesta samlat även då för att hela fram sveriges damlag i fotboll, som bilden visar.

Kontakter

Om oss

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum