WSP

Öberg-Högsta till Business Swedens styrelse

Dela

WSP Sveriges och Nordens VD Anna-Lena Öberg-Högsta har utsetts till ledamot i Business Swedens styrelse. Utnämningen skedde av Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening (SAU).

Vd WSP Sverige och Norden
Vd WSP Sverige och Norden Oskar Hjelm

- Det ska bli roligt och inspirerande att arbeta tillsammans med Business Swedens styrelse för att främja tillväxten av svensk export, svenska jobb och företag i Sverige. Jag hoppas på att kunna bidra med mina erfarenheter och ge fler bolag möjligheten att nå sin fulla globala potential, säger Anna-Lena Öberg Högsta.

Anna-Lena Öberg Högsta är VD för WSP Norden sedan oktober 2021 och tog sedan över VD-rollen för WSP Sverige i augusti 2022. Innan dess var hon VD för Europa och Mellanöstern på bolaget Golder Associates. Anna-Lena är teknisk doktor och docent i geoteknik.

- Vi är glada att välkomna Anna-Lena till vår styrelse. Hennes långa och gedigna erfarenhet inom miljö- och anläggningsbranschen, i kombination med över 20 år i ledande internationella roller, kommer vara mycket värdefullt för oss när vi hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige, säger Jan Larsson, VD för Business Sweden.

Business Sweden arbetar på uppdrag av regeringen och det privata näringslivet. Anna-Lena Öberg-Högstas tillträde som styrelseledamot ägde rum 1 juli.

Kontakter

WSP är ett av världens ledande konsultbolag och rådgivare inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med 65 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Ny rapport: Här är Sveriges mest robusta kommuner28.11.2023 07:28:00 CET | Pressmeddelande

Nu släpper strategi- och teknikkonsultföretaget WSP rapporten "Regionernas Kamp", som rankar Sveriges 290 kommuner utifrån deras robusthet. Nacka, Täby och Kungsbacka toppar rankningen och analysen visar att pendlingskommuner nära större städer är de som har bäst förmåga att stå emot kriser och hantera förändringar. Rapporten tar i år också ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye