Universal Robots

Robotarna fortsätter sin resa genom Sverige

Dela
Universal Robots fortsätter sin turné runt om i Sverige i höst. Det börjar nu närma sig höstens första cobotinspirationsevent, under vecka 35 kommer Universal Robots tillsammans med återförsäljaren SE Automation att inspirera norr- och västerbottniska företag under tre dagar.
Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots

Under förra årets turné mötte Universal Robots 208 olika företag och pratade med 429 personer om hur automation kan hjälpa dem att hantera olika typer av utmaningar inom sina företag. I våras fortsatte succén och nu är det dags att dra i gång igen efter ett sommaruppehåll. Först ut är Gällivare den 29 augusti, tätt följt av Skellefteå den 30 augusti och Umeå universitet den 31 augusti.

– Genom att implementera automation i verksamheten, upptäcker allt fler företag att de kan ta mer nya affärer och fler ordrar med hjälp av den kollaborativa roboten från Universal Robots. På vår turné får företagen träffa experter och själva testa att använda robotarna. På våra besök i Norrbotten och Västerbotten kommer vi att visa en mängd industriella applikationer, till exempel svetsning, slipning, maskinbetjäning och lackering, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

Under de tre dagarna kommer företag få möjlighet att inspireras och lära sig mer om hur de kan använda kollaborativa robotar för att utföra repetitiva, smutsiga eller farliga arbetsuppgifter. Besökarna får även se och testa färdiga industriella applikationer med Universal Robots robotar.

Bakgrund:

Eventen är helt gratis, men man måste anmäla sig för att ha en garanterad plats. Lunch ingår för alla anmälda besökare.

Turnén fortsätter sedan under hösten med event i Göteborg 6/9 (tillsammans med Kameleon Robotics),  Malmö 20/9 (tillsammans med Odigo), Kalmar 27/9 (tillsammans med Cobotech) och Luleå 29/11 (tillsammans med SE Automation)

Läs med om turnén.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots är en ledande leverantör av kollaborativa robotar (cobotar) som används inom ett brett spektrum av branscher och inom utbildning. Universal Robots grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och syftar till att skapa en värld där människor arbetar med robotar, inte som robotar. Dess mission är enkel: Automatisering för alla. Överallt.

  • Sedan introduktionen av världens första kommersiellt gångbara cobot 2008 har Universal Robots utvecklat en produktportfölj som återspeglar en rad räckvidder och nyttolaster och har sålt över 75 000 cobotar över hela världen. Ett omfattande ekosystem har vuxit fram kring företagets cobotteknik som skapar innovation, valfrihet för kunderna och ett brett utbud av komponenter, kit och lösningar som passar alla applikationer.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 100 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum