Länstrafiken Örebro

Länstrafiken Serviceresor kan påverkas av Transports varsel om konflikt

Dela
Svenska Transportarbetareförbundet har varslat om konflikt under förhandlingarna med Biltrafikens Arbetsgivareförbund. Kommer parterna inte överens innan den 25 augusti kan det påverka Örebro läns Serviceresor som exempelvis sjukresor, färdtjänst och skolskjuts.
Bild på ett specialfordon
Bild på ett specialfordon

Förhandlingar gäller kommande kollektivavtal som innefattar nya lönenivåer och schemaläggning. Blir varslet verklighet kommer berörda förare i ett första steg inte att kunna arbeta övertid eller mertid. Trafikföretagen får heller inte anställa några nya förare från den 25 augusti.

- Vi hoppas så klart att berörda parter kommer överens så snart som möjligt då vi bedriver en otroligt viktig samhällstjänst. Det är många människor med olika nedsättningar och behov som är beroende av Serviceresor i sin vardag. Vi vill därför be de av våra kunder som kan resa andra tider att undvika att resa med oss klockan 7-9 på morgonen och på eftermiddagen klockan 14-16.30 när många ska ta sig till och från skola och arbete, säger Klas Brynte, tillförordnad enhetschef för Länstrafiken Serviceresor.

Om parterna inte kommer överens innan den 4 september har Transportarbetareförbundet varslat om strejk för ett av de trafikföretag som kör för Länstrafiken Serviceresor, Connect Bus Sandarna AB. De kör en majoritet av specialfordonen, vilket är de fordon som kör bårar och rullstolar.

- Vi följer situationen noga och arbetar med olika förebyggande åtgärder för att våra kunder ska påverkas så lite som möjligt om konflikten drar ut på tiden. Information kommuniceras löpande på Länstrafikens webbplats, avslutar Klas Brynte.

Nyckelord

Kontakter

Klas Brynte, telefonnummer 0766-95 02 78.

Bilder

Bild på ett specialfordon
Bild på ett specialfordon
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye