Avesta kommun

Nu avtäcker Lina Hurtig sin platta

Dela

Nu är det klart; på lördag kommer LIna Hurtig kommer hem till Avesta och avtäckar sin egen platta på Avestas Walk of fame. Lördag 26 augusti kl.16.30 inleds ceremonin.

Lina Hurtig är den tionde personen som får sin alldeles egna platta på LIlla Torget i Avesta. Hon får det för sina insatser främst i Svenska damlandslaget i fotboll. Hennes straffspark i senaste VM-et, som gav Sverige en plats i semifinalen, kommer nog ingen någonsin att glömma. En seger på millimetern.

Plattavtäckningen sker inom ramen för Avesta Gallerians 50 års jubileum och den numera traditionella Torgfesten, där tidigare Avestaprofiler fått sin platta. Det handlar exempelvis om Tony Rickardsson och Nicklas Lidström samt Armand Mondo Duplantis. Men även kulturprofiler som Erik Axel Karlfeldt och Carl Jularbo har fått sina egna plattor på torget. Alla med en mycket direkt eller nära anknytning till Avesta.

Under dagen sker mängder av aktiviteter, i form av underhållning, bilutställning, presentationer och frågequiz på torget. Men det är klockan 16.30 som gäller att vara på plats för att ta del av uppvaktningen av ortens Avstaprofiler, där Lina Hurtig är den som kommer att få det största fokuset.

Efter plattnedläggningen kan möjlighet till intervjuer ges på avsedd plats.

För mer information kontakta
kommunstyrelsen ordförande Blerta Krenzi 0226 64 50005
eller för mer praktiska frågor Kerstin Eriksson, 0226 64 56 93.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye