Glasbranschföreningen

Skadad vindruta? Dags att se över den!

Dela

I full färd med att lägga en plan för hösten? Se till att boka in ett besök hos ett auktoriserat bilglasmästeri för att se över din skadade vindruta på bilen. Att köra med en skadad vindruta är en onödig säkerhetsrisk i trafiken, inte bara för dig utan också för andra trafikanter. Inte minst när höstmörkret infaller och sikten försämras.

En sliten och skadad vindruta är en trafikfara
En sliten och skadad vindruta är en trafikfara

Hösten är en period av växlande väderförhållanden med regn, dimma och frost som vanliga följeslagare. En skadad vindruta på bilen kan därtill förvärra sikten, vilket ökar risken för olyckor i trafiken. Det är därför avgörande att inspektera och rengöra vindrutan för att undvika farliga situationer.

Laga stenskottet så snart du kan

Redan efter 8 000 mil försämras sikten i din vindruta på bilen. Om din vindruta också har en spricka eller stenskott kan sikten även påverkas till det sämre när solens strålar träffar skadorna. Se därför till att laga stenskottet direkt – på så vis undviker du också att stenskottet blir till en spricka. En korrekt utförd lagning som genomförs av ett auktoriserat bilglasmästeri gör att skadan syns väsentligt mindre.

Fakta från studien på slitna vindrutor av VTI:

  • Med en ny vindruta upptäcks ett hinder i snitt på 199 meters avstånd
  • Med en vindruta som suttit i 15 000 mil upptäcks ett hinder i snitt på 90 meters avstånd
  • Med en vindruta som suttit i 35 000 mil upptäcks ett hinder i snitt på 70 meters avstånd

Ta hjälp av ett Auktoriserat Bilglasmästeri

För säkra byten av vindrutor eller stenskottsreparationer ska du vända dig till ett Auktoriserat Bilglasmästeri. Via Glasbranschföreningens sökfunktion kan du enkelt hitta ett auktoriserat företag nära dig.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Glasbranschföreningen

Glasbranschföreningen (GBF) är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag verksamma inom glasmästeri, bilglasmästeri, konstinramning och glas- och metallentreprenad i Sverige. Föreningen har ca 500 medlemsföretag och arbetar bland annat med utbildning, arbetsgivarverksamhet, kvalitetssäkring och auktorisation. Glasbranschföreningen följer och driver centrala frågor för medlemsföretagen och ger även ut branschtidningen GLAS.

Följ Glasbranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Glasbranschföreningen

Sjustjärnan vinner Glaspriset 202425.4.2024 16:14:09 CEST | Pressmeddelande

– Vi är jätteglada och mycket stolta över att projektet som vi jobbat med i flera år får den här uppskattningen. Dessutom är det extra roligt att det sker i så hård konkurrens med de andra tävlingsbidragen, säger Daniel Hohenthal, chefsarkitekt, och framhåller att det är många medarbetare på Kanozi Arkitekter, samt leverantörer och entreprenörer, som i tät samverkan uppfört E.ons nya huvudkontor i Malmö som nu är en arbetsplats för 1 500 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye