Natur & Kultur

Natur & Kultur ökar sitt engagemang i EdTech-bolaget EdAiders pedagogiska plattform

Dela

Natur & Kultur går vidare med sitt engagemang i EdTech-bolaget EdAider och investerar nu motsvarande ett delägande på tio procent i bolaget. Genom investeringen vill Natur & Kultur fortsätta att bidra till och följa utvecklingen av EdAiders pedagogiska plattform för datadriven skolutveckling och ökad kvalitet på undervisningen.

– Vår tilltro till Edaiders möjlighet att påtagligt förändra skolans digitala ekosystem för stöd till lärare och elever genom sin plattform har stärkts under det år som vi har samarbetat. Som förlag och läromedelsproducenter är det angeläget för oss att kunna följa och påverka utvecklingen på nära håll, säger Per Almgren, vd på Natur & Kultur.

EdAiders pedagogiska plattform syftar till att minska administration, göra lärare mindre stressade och öka kvaliteten på undervisningen. Den ska också ge skolledare en unik inblick i skolans resultat, motivation och välmående.

– Tillsammans har vi möjlighet att ta fram en ny standard för hur skolor arbetar digitalt, med bland annat individanpassat lärande och ökad likvärdighet som följd. Den gemensamma målbilden är att skapa största möjliga mervärde för eleverna i deras skolarbete. Att Natur & Kultur går in som delägare stärker vårt arbete, och kommer påskynda utvecklingen av vår plattform till att bli ännu mer användbar för lärare, elever och skolledare, säger Jalal Nouri, professor inom teknikstött lärande och grundare till EdAider.

Fakta:

EdAider är ett forskningsbaserat EdTech-bolag som grundades 2019. Bolaget utvecklar en digital plattform som ger datadrivet stöd för skolförbättring, pedagogiskt stöd för lärare och elever, samt synliggör elevernas mående.

För mer information, kontakta:

Per Almgren, VD/CEO Natur & Kultur
per.almgren@nok.se
070-650 92 33

Jalal Nouri, CEO EdAider
jalal@edaider.com
079-076 25 50

Kontakter

Om oss

Varje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

Översättare tilldelas stort pris och stipendium28.9.2023 12:54:18 CEST | Pressmeddelande

Maria Lundgren tilldelas priset Årets översättning för sin konsekventa och passionerade översättning av den australiensiska författaren Joan Lindsays kultroman Utflykt till Hanging Rock från 1967. Priset Årets översättning på 100 000 kronor premierar det litterära verk som är bäst översatt till svenska under 2022. Årets översättarstipendiat är Isabella Nilsson, hon tilldelas 50 000 kronor.

Två av Sveriges främsta barnboksförfattare skriver läromedel för alla lågstadieelever27.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart att de prisade författarna Johan Rundberg och Ingela Korsell tillsammans med Natur & Kultur påbörjar arbetet med ett nytt läromedel i svenska för lågstadiet. Författarna har flera framgångar bakom sig och är verksamma inom genrerna spänningsromaner, deckare och fantasy. 2021 tilldelades Johan Rundberg Augustpriset för sin bok Nattkorpen och Ingela Korsell är författare till bland annat PAX-serien och ledamot av Kulturrådets läsråd, regeringens satsning på läsfrämjande insatser för barn och unga.

Sveriges första professor i sakprosa presenteras på Bokmässan26.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan första augusti är Anna Jungstrand innehavare av Natur & Kulturs professur i sakprosa vid Linnéuniversitetet. På årets Bokmässa presenteras satsningen på svensk sakprosaforskning och Anna Jungstrand berättar hur hon som professor kan verka för att stärka sakprosans ställning i Sverige. Bakom satsningen står Natur & Kultur, Sveriges Författarförbund, Läromedelsförfattarna och Linnéuniversitetet.

Natur & Kultur ger ut sagobok med Bland drakar och dragqueens15.9.2023 11:59:27 CEST | Pressmeddelande

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap och har mött tiotusentals barn i sagostunder. Nu är de aktuella med den första barnboken av dragshowartister. Bland drakar och dragqueens: Sagobok är en kreativ och lekfull nytolkning av tre klassiska sagor. – Vi vill göra världen till en lite gladare, mer inspirerande och demokratisk plats. Målet är att väcka läslust och motverka utanförskap genom mötet mellan dragshowens lekfulla förvandling och sagornas förtrollade värld, säger Petter Wallenberg, grundare och regissör av teatersällskapet och sagobokens huvudförfattare

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum