Natur & Kultur

Succéförfattaren Yuval Noah Harari bokaktuell i höst

Dela

Historikern Yuval Noah Harari, känd över hela världen för bästsäljaren Sapiens – en kort historik över mänskligheten (2015), är bokaktuell i höst.

Nexus är en sprudlande intelligent betraktelse över en av mänsklighetens mest typiska aktiviteter: att sprida kunskap.

Förläggare Anders Bergman:

- Natur & Kultur har följt Harari i tio års tid, och det här är hans mest ambitiösa verk sedan Sapiens. Som alla goda historieböcker pekar den rakt in i vår egen tid och närmaste framtid. Den lovar att bli en bok att tänka med för alla som vill veta vart vi ska ta vägen när AI får sitt genombrott.

Boken utkommer på svenska och internationellt i september.

För vidare frågor, kontakta:

Sofia Thermaenius, kommunikationsansvarig
sofia.thermaenius@nok.se

Anders Bergman, förläggare
anders.bergman@nok.se

Om boken:
De senaste 100 000 årens alla upptäckter, uppfinningar och erövringar har gjort människan enormt mäktig. Ändå befinner vi oss i en existentiell kris. Världen står inför en ekologisk kollaps, mängden desinformation ökar, och vi kastar oss huvudstupa in i AI-ålderns nya informationsnätverk som hotar att förinta oss.

Om vi är så kloka – hur kan vi vara så självdestruktiva?
I Nexus skildrar Yuval Noah Harari hur informationsflöden har skapat vår värld och oss själva. Han leder oss från stenåldern genom Bibeln, tidigmoderna häxjakter, stalinism och nazism till vår egen tids populism. Han får oss att begrunda skillnaderna mellan information och sanning, byråkrati och mytologi, vishet och makt. Han utforskar hur historiens samhällen och politiska system på gott och ont använt information för att nå sina mål.Och han ställer den angelägna frågan hur vi ska agera när icke-mänsklig intelligens hotar vår existens.

Information är inte enbart sanningens råmaterial. Inte heller är det uteslutande ett vapen. Nexus utforskar den hoppingivande vägen mellan dessa ytterligheter, och hur den i sin tur kan leda mänskligheten till en ny sorts samhörighet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nexus av Yuval Noah Harari
Nexus av Yuval Noah Harari
Ladda ned bild
Yuval Noah Harari Foto:Natur & Kultur
Yuval Noah Harari Foto:Natur & Kultur
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Varje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye