Universal Robots

Större och starkare cobot – nu på svensk mark

Dela

I slutet av 2022 berättade Universal Robots om sin nya större och starkare cobot: UR20. Nu har den kommit till Sverige och på onsdagen visas den för första gången i Sverige.

Nya coboten UR20. Foto: Universal Robots
Nya coboten UR20. Foto: Universal Robots

Förra veckan drog Universal Robots igång sin höstturné genom Sverige. Först ut var Gällivare, Skellefteå och Umeå. Näst på tur är Göteborg på onsdag den 6 september. Veckans stopp arrangeras tillsammans med Kameleon Robotics, och denna gång får besökarna vara med om Sverigelansering av UR20.

– Äntligen får Sverige uppleva UR20 på riktigt! UR20 är omgjord från grunden. Varje detalj har utformats strategiskt för att leverera nästa generations prestanda och kvalitet så att du kan öka genomströmningen, drifttiden och få ut fler produkter på marknaden snabbare än någonsin tidigare, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

UR20 är byggd för högre nyttolaster, snabbare hastigheter och överlägsen rörelsekontroll, allt inom ett lättviktssystem som tar minimalt med utrymme för optimal mångsidighet inom ditt befintliga produktionsutrymme. Inga speciella elanslutningar eller kostsamma kabellösningar krävs. Även med det stora klivet uppåt i prestanda är ett enfas standarduttag allt som behövs för att driva UR20. Detta kommer företagen som besöker turnén i Göteborg få uppleva som första i Sverige.

Genom att implementera automation i verksamheten, upptäcker allt fler företag att de kan ta mer nya affärer och fler ordrar med hjälp av den kollaborativa roboten. På turnéstoppet får de besökande företagen möjlighet att inspireras och lära sig mer om hur de kan använda kollaborativa robotar för att utföra repetitiva, smutsiga eller farliga arbetsuppgifter. Besökarna får träffa experter men även testa färdiga industriella applikationer med Universal Robots robotar och se en unik lösning där en UR10e packar en konsumentförpackning i fraktlåda med automatisk lådresning, etikettering, tejpning och palletering.

null
Stort intresse på turnéstopp i Luleå förra veckan. Foto: Ola Mellström, Universal Robots

Bakgrund turnén:

Eventen är helt gratis, men man måste anmäla sig för att ha en garanterad plats. Lunch ingår för alla anmälda besökare.

Turnén fortsätter under hösten med event i Malmö 20/9 (tillsammans med Odigo), Kalmar 27/9 (tillsammans med Cobotech) och Luleå 29/11 (tillsammans med SE Automation).

Läs mer om turnén.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ola Mellström. Foto: Universal Robots
Ola Mellström. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Nya coboten UR20. Foto: Universal Robots
Nya coboten UR20. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e, UR16e och UR20 utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 200 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 100 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum