Järfällahus

Järfällahus inför förtroendearbetstid för sina kollektivanställda

Dela

Från september månad får Järfällahus kollektivanställda inom Fastighetsanställdas avtalsområde förtroendearbetstid. Denna banbrytande överenskommelse är resultatet av ett samarbete mellan arbetsgivaren och Fastighetsanställdas förbund och en gemensam önskan att ge medarbetarna möjligheten att kunna ta ett större ansvar för planering av sin arbetsdag.

Beslutet om att införa förtroendearbetstid har föregåtts av en noggrann prövotid på 1,5 år, under vilken arbetsgivaren och Fastighetsanställdas förbund har samarbetat för att utvärdera dess effekter. Medarbetare har vid avstämningar under prövoperioden uttryckt sitt önskemål om att få fortsätta med förtroendearbetstiden och därför kom parterna vid senaste utvärderingsmötet i juni överens om att permanenta förtroendearbetstiden. Detta gör Järfällahus till pionjärer inom branschen. Med start 1 september ges nu medarbetarna fortsatta möjligheter att själva planera sin arbetstid med hänsyn till verksamhetens krav och deras egna behov och förväntningar.

— Samtliga medlemmar har under prövotiden varit positiva och tyckt att det inneburit en större möjlighet att planera sin tid, säger Annika Håkansson, Järfällahus fackliga representant för Fastighetsanställdas förbund. Med förtroendearbetstid blir det nu möjligt för dem att balansera arbete och fritid på ett bättre sätt, menar hon.

Förtroendearbetstid är en arbetstidsmodell som ger anställda en ökad frihet att själva disponera sin arbetstid med hänsyn till verksamhetens krav, förväntningar och behov. Detta sker i nära samarbete mellan arbetsgivaren och medarbetaren genom kontinuerliga dialoger om arbetsmängd och arbetstidsplanering.

— Järfällahus strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som kan locka nya och behålla våra befintliga medarbetare i branschen. Vi vill därför ge våra kollektivanställda medarbetare samma förutsättningar som våra tjänstemän att kunna planera sin arbetstid. Dagens arbetsliv präglas av snabb förändring och större flexibilitet och vi vill vara en arbetsgivare som är anpassad till den moderna tidens behov, säger Jennie Sahlsten, vd på Järfällahus.

Initiativet är en del i Järfällahus ambition att vara en attraktiv arbetsgivare som arbetar aktivt med att stödja medarbetare i att uppnå en sund arbetslivsbalans. Med förtroendearbetstid som en nyckelkomponent i sitt arbetsgivarerbjudande vill företaget signalera vikten av en bra arbetsmiljö med anställningsvillkor som ger rätt förutsättningar och som främjar medarbetarskapet inom organisationen.

Läs mer om Järfällahus som arbetsgivare på: https://jobb.jarfallahus.se

Frågor om förtroendearbetstiden kan ställas till HR-avdelningen på Järfällahus:

Ylva Forsberg, HR-chef, ylva.forsberg@jarfallahus.se 08-580 836 14,
eller 
Jennie Sahlsten, vd,  jennie.sahlsten@jarfallahus.se, 08-580 836 50.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Järfällahus

Järfällahus AB är Järfällas kommunägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar 5 601 lägenheter, 4 491 fordonsplatser och 482 kommersiella lokaler i Järfälla kommun - från Barkarby i söder till Stäket i norr. www.jarfallahus.se

Följ Järfällahus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus

Carlos Banda blir chef för Järfällahus nya avdelning för yttre skötsel och lokalvård.22.8.2023 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Järfällahus förstärker sin förvaltningsorganisation med en ny avdelning för yttre skötsel och lokalvård samt utökar sin bemanning. I samband med det har Carlos Banda rekryterats som chef till den nya avdelningen som ska byggas upp. Denna rekrytering markerar en strategisk satsning på att förbättra utemiljön i bostadsområdena och stärka bolagets engagemang som en ansvarstagande hyresvärd.

”Kan jag, kan du” – nytt initiativ av Järfällahus för att stärka egenmakten hos ungdomar i Järfälla25.1.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Järfällahus startar upp ett nytt initiativ med mentorsprogram för ungdomar på Termovägen. Syftet är att sammankoppla ungdomarna med näringslivet. Mentorsprogrammet ska ge inblick i arbetslivet som en slags omvärldsanalys över yrkesroller som finns i samhället. I förlängningen ska programmet förhoppningsvis också ge en fot in i arbetslivet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye