LKAB-magasin fick två silver

Dela

Kultje är en tidning från LKAB som ska få människor i Sverige och världen att vilja flytta till Norrbotten. Kultje är motsatsen till stiltje och beskriver allt som händer i norra Norrbotten kring LKAB och den gröna omställningen. 

Det första numret av tidningen kom till på initiativ av Friends Agenda och har producerats i samarbete mellan Friends Agenda och Yours i Luleå, där Yours stått för formgivningen.

Syftet med tidningen är att nå nya målgrupper och skapa ett intresse för Norrbotten i allmänhet och LKAB i synnerhet. Den beskriver både livet i Norrbotten, vad som händer i världens största och modernaste underjordsgruva och vad LKAB:s beslut att leda omställningen av tung industri mot en hållbar framtid innebär för Sverige och världen.

– Jättekul att Kultje uppmärksammas. Ambitionen med tidningen var att skapa riktigt attraktivt innehåll som lockar människor norrut. Vi har också märkt att tidningen är uppskattad bland läsarna när vi har delat ut den på mässor och evenemang, berättar Sara Leffler Morge på Friends Agenda som var ansvarig redaktör och beställare för tidningens första nummer.

Nummer 1 av Kultje var nominerad till både Svenska Designpriset i kategorin Redaktionellt/kundtidning och i Publishingpriset i kategorin Personal/verksamhetstidning och fick silver i båda tävlingarna.

 Här kan du se tidningen digitalt: https://designpriset.se/api/v1/media/sources/lkab_kultje_1_2022.pdf

Nyckelord

Följ Friends Agenda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friends Agenda

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye