Säkerhetsföretagen

Säkerhetsföretagen rekryterar Pontus Lindström till rollen som näringspolitisk chef

Dela

Pontus Lindström kommer senast från Företagarna där han arbetat som expert inom säkerhet och brott mot företag. Han har tidigare bland annat varit expert på företagsklimat inom Svenskt Näringsliv. Pontus tillträder sin tjänst senast den 11 december.

Foto: Oskar Omne
Foto: Oskar Omne

-Fokus på trygghets- och säkerhetsfrågor blir allt större i Sverige. Det finns stora utmaningar i samhället och Säkerhetsföretagens medlemmar står för många av de lösningar som kommer vara avgörande för att skapa ett tryggare och bättre Sverige. Jag ser fram emot att få arbeta inom Säkerhetsföretagen och fortsätta utveckla förbundets näringspolitiska frågor, säger Pontus Lindström.

- Vi är väldigt glada att få välkomna Pontus Lindström till Säkerhetsföretagen inom Almega. Pontus har bred erfarenhet och kunskap om Säkerhetsföretagens prioriterade frågor. Han kommer kunna bidra med att stärka Säkerhetsföretagens röst och ytterligare fokusera på medlemmarnas frågor i debatten, säger förbundsdirektör Richard Orgård

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Vi samlar företag inom bevakning, hemlarm, parkering, värdetransporter och säkerhetsteknik.

Följ Säkerhetsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetsföretagen

Efterfrågan på säkerhetstjänster ökar starkt20.11.2023 06:37:47 CET | Pressmeddelande

Otrygghet från kriminalitet är en aktuell samhällsutmaning, vilket leder till att efterfrågan på säkerhetsföretagens tjänster är rekordhög, trots den ekonomiska lågkonjunkturen. Det visar Säkerhetsföretagens senaste konjunkturbarometer. Hela 77 procent av säkerhetsföretagen rapporterar att efterfrågan för deras tjänster har ökat under det tredje kvartalet 2023. Samtidigt rapporterar 66 procent av företagen att antalet anställda har vuxit under kvartalet.

Fortsatt otrygghet driver efterfrågan på säkerhetstjänster28.9.2023 06:02:40 CEST | Pressmeddelande

I årsrapporten för Säkerhetsföretagen framkommer att det finns en långsiktig trend med otrygghet från kriminalitet i Sverige, vilket driver upp efterfrågan på säkerhetstjänster. Sverige har förlorat sin position som ett tryggt land. Under 2010 var det en större andel av de vuxna i Danmark som rapporterade brott, våld och vandalism i sitt närområde jämfört med i Sverige. Sedan dess har nivån av upplevd kriminalitet bland vuxna i Danmark minskat påtagligt medan den har ökat i Sverige. Mer än dubbelt så många i Sverige anger nu att brott, våld och vandalism pågår i deras närområde, jämfört med i Danmark. Av de stora EU-länderna är det enbart Frankrike som ligger nära Sverige sett till andelen av de vuxna som upplever kriminalitet i sitt närområde, medan andelen i Italien är knappt hälften så hög som i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye