Göteborgs stift

Bokreleasekonsert med Mikael Wiehe

Dela

Mikael Wiehe har samlat sånger om tro och existentiella frågor i nya boken Vid högtidliga tillfällen. Fredag 29 september hålls en bokreleasekonsert i Betlehemskyrkan i Göteborg.

Mikael Wiehe har samlat sånger om tro och existentiella frågor i nya boken Vid högtidliga tillfällen. Foto: Adam Haglund

Mikael Wiehe är en av vår tids mest uppskattade låtskrivare och musiker och därtill välkänd för sitt samhällsengagemang. Nu har han samlat både nyskrivna och äldre sånger om tro och existentiella frågor i boken Vid högtidliga tillfällen, vilket firas med boksläpp och konsert i Betlehemskyrkan fredagen 29 september 19.00. 

Flera av sångerna rör de stora händelserna i livet, som dop, vigsel och begravning. Under kvällen tolkas ett urval av bokens sånger av några av Göteborgs främsta musiker, tillsammans med körsångare från Betlehemskyrkan. Dessutom samtalar Mikael Wiehe om boken och sin låtskatt med Betlehemskyrkans pastor Robert Eriksson.  

Mikael Wiehe slutade att vara aktiv musiker med en hyllad avskedsturné 2022 och deltar därför inte själv i konserten. Men vem vet, kanske överraskar han med lite sång framåt slutet av kvällen trots allt? 

Arrangörer: Svenska kyrkan Se människan och Betlehemskyrkan

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum