DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet

DHR håller förbundsmöte under 100-årsjubiléet

Dela

-Jag ser verkligen fram emot förbundsmötet! säger DHR:s ordförande Åsa Strahlemo.

-Både förslagen från förbundsstyrelsen och motionerna från medlemmar utlovar viktiga, givande och konstruktiva diskussioner i plena. Dessutom firar vi 100 år som organisation, vilket givetvis präglar hela förbundsmötet.

-Att kombinera digitala förhandlingar med att mötas på plats i Göteborg, är ett nytt spännande upplägg som både gör förbundsmötet effektivt och tillgängligt, säger Åsa Strahlemo.

Ett universellt utformat samhälle – ett jämlikt och jämställt samhälle där varje människa ses som en tillgång. Det är DHR:s vision, som också präglar det verksamhetsprogram som diskuteras under vårt förbundsmöte 13-22 oktober.

Exkludering och brist på delaktighet möter våra medlemmar i vardagen, till exempel bristande tillgänglighet, otillräcklig färdtjänst, svårigheter att få hjälpmedel samt nedskärningar i assistans. Att motverka detta ska utgöra grunden för den samhällsförändring som DHR vill åstadkomma. Det är ett av de 15 förslag för att stärka och modernisera DHR:s organisation, som ska diskuteras på förbundsmötet.


Förbundsmöte med jubileum i Göteborg
13-22 oktober är DHR:s förbundsmötesvecka! Den 20-22 oktober samlas ombud från hela Sverige i Göteborg. Innan dess avhandlas många mötespunkter digitalt.

https://dhr.se/forbundsmote-2023/

Specialinbjudan! ”Inte helt 100” med Jesper Odelberg&Bandet Går

Under DHR:s 100-årsjubileum gör Jesper Odelberg en turné med musik och prat, skratt och allvar. Media inbjuds att se föreställningen i Hallunda Folkets Hus, torsd 5 oktober kl. 19.30-21.00.

https://dhr.se/100/turne-100/

För mer info och intervjuer, kontakta:

Åsa Strahlemo, förbundsordförande tel: 0705 088029

Karolina Celinska, rättighetspolitisk samordnare tel: 076 8378034

Lars-Göran Wadén, vice förbundsordförande tel: 0707 662409

Ken Gammelgård, förbundssekreterare tel: 073 8078030

Nyckelord

Kontakter

Följ DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DHR, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye