Škoda Sverige

Digital världspremiär av nya Škoda Kodiaq

Dela

Snart är nya generationen Škoda Kodiaq här – onsdag 4 oktober kl. 18:45 livesänds världspremiären av nya Kodiaq, direkt från Berlin.

Exteriöra skisser på nya Škoda Kodiaq
Exteriöra skisser på nya Škoda Kodiaq

I slutet på förra veckan fick vi en förhandsvisning av nya Kodiaq när flera skissbilder av exteriören släpptes. Nu närmar sig världspremiären av nya Kodiaq som får en rad uppdateringar. Bland annat blir den både rymligare och mer funktionell samt visar upp de första elementen av Škodas nya designkoncept Modern Solid, tidigare visat i form av konceptbilen Vision 7S. Dessutom kommer Kodiaq för första gången att lanseras som laddhybrid med en räckvidd på upp till 100 km enligt WLTP-cykeln.

Vi har under hösten även fått en förhandstitt av nya Škoda Smart Dials, som kommer vara tillgängligt i nya Kodiaq. Škoda Smart Dials är ett innovativt klimatkontrollsreglage med en 32-millimeters skärm som även går att programmera för att styra andra funktioner, exempelvis bilens körläge eller volymen i infotainmentsystemet.

Världspremiären av nya Kodiaq kommer att direktsändas från Berlin, den 4 oktober klockan 18:45. Följ livesändningen HÄR.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Exteriöra skisser på nya Škoda Kodiaq
Exteriöra skisser på nya Škoda Kodiaq
Ladda ned bild
Exteriöra skisser på nya Škoda Kodiaq
Exteriöra skisser på nya Škoda Kodiaq
Ladda ned bild

Škoda Auto
- Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
- Erbjuder för närvarande sina kunder nio personbilserier: Fabia, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq. - Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
- Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
- Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
- Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škodas helelektriska framtid lyser på eCarExpo Göteborg28.11.2023 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Škoda kommer att delta när Europas största elbilsmässa intar Göteborg den 1–3 december. Under evenemanget kommer Škoda presentera flera versioner av sin flaggskeppsmodell Enyaq för modellår 2024, som har fått förbättrad räckvidd, snabbare laddning och högre motoreffekt. Dessutom ges en exklusiv förhandsvisning av Škodas helelektriska framtid genom en designstudie i lera av den kompakt-SUV som preliminärt kallats för ”Small”. Den förväntas ha en prislapp på cirka 25 000 euro och planeras att lanseras 2025.

Nu är helt nya Škoda Superb här – längre räckvidd som laddhybrid och med ökad komfort3.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den fjärde generationen Škoda Superb bygger vidare på föregångarnas styrkor och erbjuder en än mer sofistikerade design, med mer utrymme, högre komfort och toppmodern teknik. I den nya generationen utökas även räckvidden till 100 km (WLTP) för den som väljer nya Superb som laddhybrid. Nya Superb får även de väl mottagna och innovativa Škoda Smart Dials – programmerbart klimatkontrollsreglage som kan anpassas till förarens favoritfunktioner. Dessutom kan nya Superb fås med senaste generationen LED Matrix-strålkastare och flera nya avancerade assistans- och säkerhetssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum