Serviceföretagen

Almega Serviceföretagen beklagar Kommunals varsel

Dela

Almega Serviceföretagen har idag tagit emot ett varsel om konflikt från Kommunalarbetareförbundet på hemserviceavtalet.

Fotograf: Helene Grynfarb
Rättigheter: Almega Serviceföretagen
Fotograf: Helene Grynfarb Rättigheter: Almega Serviceföretagen Fotograf: Helene Grynfarb

– Det är beklagligt att Kommunal väljer att varsla om konflikt. Med tanke på det tuffa ekonomiska läget och rådande osäkerhet måste parterna ta ansvar. Vi hade gärna fortsatt förhandlingarna, säger Kajsa Eldin, förhandlingsledare på Almega Serviceföretagen.

Kommunals varsel om konflikt inkom i dag onsdagen den 4 oktober och stridsåtgärderna träder i kraft fredagen den 13 oktober klockan 12.00.

– Kommunal vill helt enkelt ha mer än alla andra på svensk arbetsmarknad. Vår förhoppning är att vi nu under medling kan nå en överenskommelse innan konflikten bryter ut, säger Kajsa Eldin.

Kommunals agerande innebär också att de bryter mot den modell för lönesättning som råder i Sverige och som stått som garant för stabilitet och goda villkor för både medarbetare och företag. Modellen har också inneburit ordentliga reallöneökningar för alla yrkesgrupper sedan den infördes för 25 år sedan.

– Vi har verkligen ansträngt oss under förhandlingarna, men vi håller oss till den svenska modellen. I de avtal som vi tecknar måste allt rymmas inom de ramar som arbetsmarknadens parter bestämt tillsammans och som gäller alla. Det tjänar alla på i längden, säger Kajsa Eldin.

– Nu inleds en grundlig analys av varslet och vilka effekter en utbruten konflikt skulle innebära, säger Kajsa Eldin

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Helene Grynfarb
Rättigheter: Almega Serviceföretagen
Fotograf: Helene Grynfarb Rättigheter: Almega Serviceföretagen
Ladda ned bild

Almega Serviceföretagen

Vi är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum