Pressinbjudan: Bostadsminister Andreas Carlsson inviger 188 nya studentbostäder på Campus Lappis

Dela

Stockholms studentbostäder och Studentbostadsföretagen bjuder in press och media att närvara 11 oktober när infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson inviger 188 nyproducerade studentbostäder på Lappkärrsberget.

Illusterad bild av Lappis etapp2
Illusterad bild av Lappis etapp2 Stockholms studentbostäder

Som första punkt på programmet inviger bostadsminister Andreas Carlson officiellt de nya studentbostäderna på Campus Lappis. På plats finns även Stockholms studentbostäders vd, Mattias Carrass och branschorganisationen Studentbostadsföretagens vd, Stina Olén.

Efter invigningen följer ett panelsamtal kring behovet av ett förändrat regelverk och vikten av campusnära bostäder. För Sverige som kunskapsnation är det en förutsättning att det finns ändamålsenliga studentbostäder som studenter har råd att bo i. Regeringens förslag om att lätta på byggkraven välkomnas av studentbostadsbranschen, samtidigt behöver studentbostadens särart tydliggöras i lagstiftningen och flera regelverk anpassas för att studentbostäder bättre ska kunna utformas efter studenters behov och ekonomiska förutsättningar.

Moderator för panelsamtalet är Emelie Myrberg från Halvarson & Halvarsson. I panelen sitter Marlene Lundkvist, kommunikationschef på Stockholms studentbostäder, Andreas Furenberg Ring, teknikchef på PEAB, Anja Thedenius, ass. partner och arkitekt SAR/MSA på Arkitema och Viktorija Pesic, ordförande i SSCO, Stockholms studenters centralorganisation.

Efter panelsamtalet bjuder Stockholms studentbostäder på förtäring och mingel.

Press och media är varmt välkomna att delta vid invigning, panelsamtal, visning av bostad och det efterföljande minglet.

Medan panelsamtalet pågår besöker Stockholms studentbostäders vd, Mattias Carrass, Studentbostadsföretagens vd, Stina Olén och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson de nya bostäderna på Lappis för att sedan åka vidare till studentbostadsområdet Kungshamra där Stockholms studentbostäder nyligen förädlat flertalet korridorsrum till lägenheter, något som i allt högre grad efterfrågas av Stockholms studenter.

Under besöket kommer Andreas Carlson att få en inblick i hur studentbostäder byggda enligt dagens byggkrav är utformade samt vilka möjligheter till mer effektivt anpassade bostäder en lättnad i byggkraven kan ge.

Pressinbjudan:

Dag: 11 oktober

Tid: Kl 10.00– ca 11.00

Plats: Campus Lappis, Professorslingan 55

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Studentbostadsföretagen logo
Studentbostadsföretagen logo
Ladda ned bild
SSSB logo
SSSB
Ladda ned bild
SSSB Logo liggande
SSSB Logo liggande
Ladda ned bild
Lappis etapp 2 night
Lappis etapp 2 night
Ladda ned bild
Lappis illustration etapp2
Lappis illustration etapp2
Ladda ned bild
Lappis överblick etapp2
Lappis överblick etapp2
Ladda ned bild

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende. Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder. När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye