Svenska Tennisförbundet

Peterson toppar Sveriges lag i playoff-matchen mot Storbritannien

Dela

I dag presenterades Sveriges lag till playoff-matchen mot Storbritannien i London 11-12 november.
Segraren kvalificerar sig för nästa års Billie Jean King Cup Qualifiers.

Efter succévinsten i årets gruppspel i Europa-Afrikagruppen är Sveriges damlandslag ett steg närmare elitdivisionen i Billie Jean King Cup.

I Sveriges lag mot Storbritannien finns Rebecca Peterson, Mirjam Björklund, Kajsa Rinaldo Persson, Caijsa Hennemann och Lisa Zaar. Billie Jean King Cup-kapten Johanna Larsson har möjlighet att göra upp till tre förändringar i laget.
– Vi kan inte presentera ett bättre lag, alla toppspelare har tackat ja. På pappret är vi fortfarande underdogs. De har två topp 100-spelare i singel och har en bredare trupp sett till dubbelspelare, beroende på vilka de nominerar. Det blir en riktigt häftig match för våra spelare med mycket publik och även om det är deras hemmapublik så tror jag att stämningen kan tagga våra spelare att göra det lilla extra, säger förbundskapten Johanna Larsson.

Playoff-matchen mot Storbritannien, 14 på nationsrankingen, spelas 11-12 november. Landskampen spelas inomhus på hardcourt i Copper Box Arena, en arena med plats för 5700 åskådare.
– Vi mötte starkt motstånd i Turkiet också, men Storbritannien är en ännu bättre motståndare på pappret. Våra tjejer är bra på att gå in i matchbubblan och fokusera på uppgiften. Vi ska se till att spelarna får den förberedelse de önskar sig, så har vi jättebra förutsättningar att slå dem, säger Johanna Larsson.

Vid blågul seger avancerar Sverige till 2024 års Billie Jean King Cup Qualifiers, en direkt avgörande kvalmatch där en plats i slutspelet av tennisens lag-VM – Billie Jean King Cup Finals – ligger i potten.

Vid förlust i playoffmatchen väntar spel i Europa-Afrikazonens grupp 1 nästa år.

Mer information och kommentarer finns på Tennis.se.

Sveriges lag – ålder, klubbtillhörighet och (singel/dubbelranking)

Rebecca Peterson, 28, Salk (93/1359)
Mirjam Björklund, 25, Salk (156/-)
Kajsa Rinaldo Persson, 25, Ystads TK (404/553)
Caijsa Hennemann, 22, KLTK (465/592)
Lisa Zaar, 23, Enskede LTK (660/571)

Kontakter

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye