Varannan person stör sig på telefonsamtalen i det offentliga rummet

Dela

Trängsel, förseningar och inte minst högljudda telefonsamtal i kollektivtrafiken är vardag för många. Samtalsrapporten, framtagen av Halebop, har tittat närmre på svenskarnas mobilvanor och hittat att drygt varannan person stör sig på telefonsamtal i det offentliga rummet. Detta samtidigt som samma rapport visar att telefonsamtalet har positiva effekter på människans välmående.

Halebops undersökning, om svenskarnas mobilvanor, visar bland annat att personer som bor i storstäderna blir irriterade över telefonsamtal i det offentliga rummet i större utsträckning. I Stockholm, Göteborg och Malmö anger 60 procent att de upplever irritation kring detta, jämfört med 52 procent i övriga landet. Stockholmare stör sig allra mest, där 61 procent anger att de blir irriterade.

– Vi måste hitta förståelsen och börja se människorna bakom telefonsamtalet – även om det är i det offentliga rummet. Tänk att kvinnan mittemot dig pratar med sin lilla mamma som bor i ett annat land eller att mannen som rusar förbi dig i rulltrappan har sin dotter, som precis flyttat hemifrån, i luren. Då blir det plötsligt lite svårare att störa sig på samtalet. Börja unna varandra ett telefonsamtal, säger Emma Craig, Head of Halebop.

Att störa sig på telefonsamtal i det offentliga rummet är vanligast bland den äldre åldersgruppen (56–79 år) där 64 procent upplever irritation kring detta. Bland de yngre (18–35 år) är det endast 43 procent som stör sig på offentliga telefonsamtal, medan 55 procent i samma åldersgrupp uppger att de aldrig eller väldigt sällan upplever det.

– Vi pratar om två helt olika generationer här. Den äldre åldersgruppen är uppvuxen med en hemtelefon medan en stor del av den yngre generationen har pratat i telefon i det offentliga rummet sedan barnsben. Oavsett hur gamla vi är mår vi bra av att prata med våra nära och kära, vart vi än är, fortsätter Emma Craig.

Siffror från undersökningen

  • Totalt svarar 55 procent att de stör sig på telefonsamtalet i det offentliga rummet, ofta eller ibland.
  • 44 procent anger att de väldigt sällan eller aldrig upplever ett störningsmoment kring det offentliga telefonsamtalet.
  • 57 procent av kvinnor anger att de stör sig på telefonsamtalet, motsvarande siffra för män är 53 procent.
  • Äldre personer mellan 56 och 79 år stör sig i högre utsträckning (64%) än yngre i åldern 18–34  där motsvarande siffra är 43 procent.
  • Större andel av personer boende i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö (60%) stör sig på telefonsamtal i det offentliga rummet, än de i övriga landet (52%).

Läs hela rapporten på samtalsrapporten.se

Kontakter

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

Halebop och Samsung Nordics bjuder in till kryptisk tävling – knäck koden och vinn mobil18.1.2024 15:02:48 CET | Pressmeddelande

There is a new Samsung in town. Den 17 januari släpptes den nya Samsung Galaxy S24-trion för världen att se första gången. I helgen lanserar Halebop, tillsammans med Samsung Nordics, en tävling där svenskarna kan vinna nya Samsung Galaxy S24 Ultra genom att knäcka koden. Tävlingen går live fredag den 19 januari kl. 12.00 på halebop.se/unlock och i Mall of Scandinavia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye