Meliva AB

Meliva växer med primärvård i norra Stockholm

Dela

I oktober blev två vårdcentraler samt ett BVC i Märsta, och en vårdcentral i Mörby, en del av Meliva. Detta innebär att Meliva i Stockholmsregionen nu erbjuder primärvård från Nynäshamn och Södertälje i söder till Sigtuna kommun i norr.

De nya verksamheterna Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård erbjuder vård med hög tillgänglighet till över 22 000 listade patienter, samt till barn och föräldrar via BVC i Märsta.

Melivas regionchef för norra Stockholm och Uppsala, Heidi Hopea Adolfsen, är stolt över att de två verksamheterna valt att bli en del av Meliva.

– Vi är noggranna med vilka vårdcentraler som blir en del av Meliva, det är viktigt att det är verksamheter som erbjuder hög kvalitet och tillgänglighet i vården och som vill utveckla nya sätt att arbeta. Kvartersakuten Mörby Centrum, Märsta Läkarhus och Märsta Närvård är jättefina exempel på detta, säger Heidi Hopea Adolfsen.

Lokalt ägarskap och centralt stöd

Verksamheterna fortsätter arbeta på samma sätt som tidigare, och Heidi tror att Meliva på sikt kan stötta dem i att skapa ett ännu bättre möte med patienterna genom exempelvis digitala lösningar och administrativt stöd.

– Verksamheterna kommer att fortsätta med sitt fina erbjudande av primärvård, och så hoppas jag att vi från Melivas centrala håll kan bidra till att utveckla verksamheterna med exempelvis nya arbetssätt och teknik som skapar enklare patientmöten, berättar Heidi.

Värderingar viktiga för beslutet

På Märsta Läkarhus och Märsta Närvård är det positiva tongångar kring att bli en del av Meliva även om det inte var ett enkelt beslut.
– Vi har varit självständiga länge och det är lite speciellt att nu bli en del av en mycket större organisation. Men Meliva har ett väldigt gott rykte och det känns som att Melivas värderingar stämmer bra överens med de vi arbetar efter i vår vardag här, säger Milad Abdallah, verksamhetschef Märsta Läkarhus / Märsta Närvård.

Elisabeth Pfeiffer är tidigare ägare och verksamhetschef på Kvartersakuten Mörby Centrum och tror att förändringen gör att verksamheten nu kan fokusera ännu mer på tillgänglighet och patientarbete.

– Primärvården får en allt viktigare roll i samhället vilket kräver att vi ständigt utvecklas, tillsammans i Meliva blir vi fler som kan hjälpas åt i detta arbete. Både jag och medarbetarna är positiva till att se hur exempelvis ett ännu bättre digitalt vårdmöte kan komplettera fysiska besök och telefonrådgivning. Det känns spännande att bli en del av Meliva, säger Elisabeth.

Vill du veta mer om dessa två vårdcentraler och Melivas arbete i Region Stockholm? Prenumerera på nyhetsbrev här >>

Snabba fakta: Märsta Läkarhus och Märsta Närvård

Snabba fakta: Kvartersakuten Mörby Centrum

  • Vårdcentral belägen inne i Mörby centrum
  • Cirka 7 500 listade patienter
  • 15 medarbetare
  • Läs mer: kvamorby.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Meliva vårdcentral
Meliva vårdcentral
Ladda ned bild
Meliva vårdcentral, väntrum
Meliva vårdcentral, väntrum
Ladda ned bild

Länkar

Om Meliva - Med livet som uppdrag

Meliva erbjuder primärvård, barnhälsovård, företagshälsovård och specialistvård i Stockholm, Uppsala och Västra Götaland.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med drygt 120 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 600 medarbetare inom Meliva.

Läs mer: Om Meliva - Med livet som uppdrag

Meliva - läkare som möter patienter

Följ Meliva AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Meliva AB

Nordens största sjukvårdsaktör fortsätter sin storsatsning på Sverige 2024 – samlar erfarna vårdgivare under namnet Meliva5.2.2024 08:03:08 CET | Pressmeddelande

Sjukvårdsaktören Meliva, som lanserades som en del av finska Mehiläinen 2020, fortsatte växa i Sverige under 2023 med sex nya verksamheter i Stockholm och Uppsala. Inom primärvård har Meliva över 140 000 patienter och totalt 35 mottagningar i regionerna Stockholm, Uppsala och Västra Götaland. Under 2024 planerar Meliva att fortsätta växa för att på längre sikt erbjuda vård på nationell nivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye