Järfälla Kommun

Järfällas skoldirektör får uppdrag av regeringen

Dela

Järfällas barn- och ungdomsdirektör Happy Hilmarsdottir Arenvall utses av regeringen till särskild utredare för Varaktig förbättrad studiero och trygghet i skolan. Uppdraget inleds i början av november och ska återrapporteras senast december 2024.

Happy Hilmarsdottir Arenvall.
Happy Hilmarsdottir Arenvall, barn- och ungdomsdirektör i Järfälla kommun.

Happy Hilmarsdottir Arenvall, med mångårig erfarenhet från olika roller inom skolan, ska utreda och föreslå åtgärder för ett stärkt ledarskap och effektivare arbete med trygghet och studiero i skolan.

– Jag känner mig väldigt hedrad över att få en sådan förfrågan och tycker att uppdraget är oerhört viktigt för att lärare och rektorer bättre ska få stöd i skollagen för att utföra sitt uppdrag. Alla elever har rätt till en trygg och säker arbetsmiljö. Vi behöver göra mer för att säkerställa att det råder på alla skolor i Sverige, säger Happy Hilmarsdottir Arenvall.

– Det här är ett prestigeuppdrag, och jag känner mig stolt över att vi har medarbetare i Järfälla som får chansen att på det här sättet bidra med sin kunskap och erfarenhet även i ett nationellt sammanhang. Happy är ett föredöme och jag hoppas och tror att hon kommer att inspirera andra i Järfälla, säger Vesna Jovic, kommundirektör i Järfälla.

Happy Hilmarsdottir Arenvall är en erfaren skolledare med bakgrund som lärare och rektor, men också som grundskolechef inom Stockholms stad och Järva. Hon är sedan april 2023 barn- och ungdomsdirektör i Järfälla kommun och ansvarar i sitt uppdrag bland annat för Järfällas kommunala för- och grundskolor. Som förvaltningschef är hon också en del av kommunens ledningsgrupp.

Nyckelord

Kontakter

Happy Hilmarsdottir ArenvallBarn- och ungdomsdirektör

Tel:08-580 283 80

Vesna JovicKommundirektör

Förfrågningar till kommundirektören hänvisas till kommunens presstelefon.

Tel:070-002 35 73

Bilder

Happy Hilmarsdottir Arenvall
Happy Hilmarsdottir Arenvall
Ladda ned bild

Länkar

Om Järfälla

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye