Länstrafiken Örebro

Förändringar i buss och tågtrafik när nya tidtabeller börjar gälla i december

Dela

Den 10 december börjar nya tider för buss- och tågtrafik att gälla i Örebro län. Från och med idag onsdag 15 november är de nya tiderna är sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats.  

Den planerade öppningen av Rudbecksgatan och Våghustorget i december innebär att all stads-och regiontrafik återgår till ordinarie körvägar. Det innebär att de tillfälliga hållplatserna på Kungsplan och Trädgårdsgatan tas bort. De hållplatser som öppnar igen för på- och avstigning längs med sträckan är: Eyra idrottsområde (nytt namn, hette tidigare Behrn Arena), Våghustorget, Olof Palmes torg, Drottninggatan och Kulturkvarterets läge för regiontrafik, läge C.

Ytterligare en nyhet i  Örebros stadstrafik är att linje 1 får en ny linjesträckning i Mosås. Detta sedan Örebro kommun byggt en ny väg och en ny vändplan för bussen på Viktor Dahléns väg. För att motsvara efterfrågan på turer från Mariebergs köpcentrum in till Örebro, införs även fler helgturer på linje 1. De extrainsatta turerna lördag och söndag eftermiddag avgår från Marieberg (hållplats Kundvägen) in till Örebro resecentrum.

I norra delen av länet byter stadslinje 31 i Lindesberg riktning för att skapa resmöjligheter mellan bostadsområdet Hagaberg och området som kallas Masugnen i de södra delarna av tätorten. Ytterligare en förbättring i nordväst är att hållplatserna längs med den nya gång- och cykelvägen mellan Grythyttan och Hällefors tillgänglighetsanpassats och försetts med cykelställ.

Från och med december utökas även Linje 840 Kumla-Sköllersta-Odensbacken med fler turer. Det innebär att det är möjligt att arbetspendla med kollektivtrafiken till den utbyggda verksamheten vid Atrias fabrik i Sköllersta. Avgångstiderna är planerade för att passa verksamhetens skift för de som bor åt Kumlahållet.

Från den 10 december gäller även nya tidtabeller för tåg. Det gäller Västtrafik, Tåg i Bergslagen och SJ Regional som vi har samarbete med och där våra biljetter gäller. Även dessa visas i Länstrafikens reseplanerare från och med idag, onsdag den 15 november.

Mer information
Under helgen 8-10 december byts de tryckta tidtabellerna vid hållplatserna ut. Resenärer som ska resa under helgen ombeds vara extra uppmärksamma så att de tittar på en aktuell tidtabell vid hållplatsen. 

Besök gärna  Länstrafikens webbplats för att ta del av mer detaljerad information om hur trafiken förändras i samband med tidtabellskiftet.

Kontakter

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye