Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Stockholms första cykelgata

Dela

Den 21 november kl 15 inviger vi Surbrunnsgatan som Stockholms stads första cykelgata.

Cykelgata på Surbrunnsgatan, foto Sam Victorin
Cykelgata på Surbrunnsgatan. Foto: Sam Victorin

Cykelgata är en ny typ av reglering för gata som blev möjlig att införa i slutet av 2020. På en cykelgata ska bilister och andra fordonsförare förhålla sig till cyklisterna, bland annat är det cyklisterna som bestämmer tempot på gatan. Förutom förbättringar för cykeltrafiken innebär ombyggnaden av Surbrunnsgatan till cykelgata också nya genomgående gångbanor och fler lastplatser längs gatan

Invigningen är öppen för allmänheten. Vi bjuder på kaffe och bulle och representanter från staden finns på plats för att prata cykelgator i synnerhet och Stockholm som cykelstad i allmänhet. Trafikborgarrådet Lars Strömgren och trafikdirekör Gunilla Glantz kommer också att finnas på plats.

Var: Korsningen Norrtullsgatan/Surbrunnsgatan

När: 21 november, kl 15.00

Ingen föranmälan krävs.

Läs mer om projektet med Surbrunnsgatan på vaxer.stockholm/surbrunnsgatan

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:076-122 62 78Tel:08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye