Stockholms stad

Pressinbjudan: Välkommen på invigning av Stockholms första kajbalkong!

Dela

På fredag 24 november, klockan 08.30, inviger vi Stockholms första kajbalkong vid kajplats 14 på Söder Mälarstrand.

Visionsbild kajbalkong
Visionsbild kajbalkong. Illustration: Nyréns arkitektkontor

En kajbalkong är ett moduluppbyggt flytdäck som bjuder in till häng vid vattnet och fiske. Under kajbalkongen finns en nätkasse där ris och trädgrenar kan placeras, vilket skapar en skyddad plats som uppskattas av fiskar. Ovanpå kajbalkongen finns sittbänkar och mysig belysning.

Kajbalkongen är en del av Stockholms stads kajstrategi och på invigningen medverkar trafikdirektör Gunilla Glantz, trafikborgarråd Lars Strömgren, VD för Stockholms Hamn Magdalena Bosson och styrelseordförande för Stockholms Hamn Jens Holm, idrottsdirektör Marina Högland och Johan Heinonen, ordförande i idrottsnämnden.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:076-122 62 78Tel:08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye