Svenska Brottningsförbundet

Svensk trupp samlas på Playitas inför Olympiska Spelen 2024

Dela

Sverige förbereder sig inför OS i Paris 2024, och en svensk trupp har samlats på Playitas för Sveriges Olympiska Kommittés stora träningsläger, Olympic Camp. Nästan 80 idrottare och knappt 60 ledare har tagit plats på anläggningen på Kanarieön Fuerteventura för en vecka av intensiva förberedelser inför de kommande olympiska spelen, där tio brottare är på plats. 

Under denna vecka på Playitas kommer idrottare och ledare från olika idrotter att bygga samhörighet, utbyta erfarenheter och ta del av viktig information från SOK. Lägret syftar till att skapa ett starkt team och optimala förutsättningar för framgång i Paris 2024.

Bland de framstående brottarna som representerar Sverige på Olympic Camp finns:

- Jonna Malmgren

- Johanna Lindborg

- Alex Kessidis

- Zakarias Berg

- Niklas Öhlén

- Albin Olofsson

- Sofia Mattsson (Förbundskapten)

- Zigmund Jansson (Förbundskapten)

- Zakarias Tallroth (Landslagschef)

- Ingemar Gannby (Fysioterapeut)

Förutom träningspass och lagbyggande aktiviteter kommer veckan på Playitas också att innehålla praktiska förberedelser inför OS i Paris. Detta inkluderar klädprovning, ackrediteringsfoto, partneraktiveringar och medieåtaganden. 

Presskonferens och Livesändning:

I samband med träningslägret kommer det hållas en presskonferens där bland annat uttagningar till OS 2024 kommer att delges. Landslagschef Zakarias Tallroth, som representerar Svenska Brottningsförbundet, kommer att vara på plats och tillgängliga för media. Presskonferensen äger rum imorgon, tisdagen den 21 november, och startar klockan 14:00. Evenemanget kommer att livesändas på Sveriges Olympiska Kommittés officiella kanaler. 

Vi ser fram emot en vecka av hårt arbete och gemenskap här på Playitas, samtidigt som vi förbereder oss på resan mot OS 2024. 

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum