Magasinet Skåne

Här är vinnarna i Skånes Bästa 2023

Dela

2023 var året då vi shoppade på Österlen, njöt av mat och jög i Landskrona och handlade kött i Ystad. Det var året då vi besökte en djurpark i Höör, bodde över vid strandängarna i Tosteberga och tog en omväg till ett tropiskt växthus i Göingeskogarna. Det var också året då en populär artist från Ängelholm både fyllde 50 – och blev Årets Bästa Skåning.

Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.

Magasinet Skåne delade ikväll ut 2023 års priser i tävlingen Skånes Bästa på en galakväll på Tejarps Gård i Klågerup. Tretton vinnare korades.

Årets konferencier och värd var Johan Wester, känd från tv-programmet HippHipp och prisutdelare var Kristina Olsson från Magasinet Skåne. 

– Skåne är en fantastisk region och det finns så många eldsjälar att hylla. Vi är en tidning som kan Skåne och Skånes Bästa blir ju en kvalitetsstämpel på vad vi tycker är bäst just nu, säger Kristina Olsson, redaktionschef.

Det är sjuttonde gången som Magasinet Skåne delar ut priset Skånes Bästa.

Bakom varje nominering finns en eller flera människor som gör Skåne till en bättre plats och som gör skillnad i det lilla eller det stora.

För artisten Jill Johnson var 2023 ett år fyllt av födelsedagsfirande, möten på ”sin veranda” och egen krogshow. Nu får hon avrunda året med utmärkelsen Årets Bästa Skåning med motiveringen: "I decennier har hon trollbundit Sverige med sin unika röst, sitt artisteri och sin naturliga karisma. Vi är stolta över att det är i Skåne hon hör hemma."

Värt att veta är att över 6 600 personer röstade på någon av de kandidaterna som våra läsare nominerat till Årets läsarfavorit 2023. Den omröstningen var jämn in i det sista och vinnaren blev till slut Stormgatan Taproom & Bistro med motiveringen: "Med amerikansk inspiration men med fötterna djupt placerade i den malmöitiska myllan, är vinnaren en klar läsarfavorit."

Vill du veta mer om tävlingen – tveka inte att kontakta oss på Magasinet Skåne. Vi kan till exempel förse er journalister med fler bilder av vinnarna och PDF-artiklar från nya numret som kommer ut 5 december 2023.

Det nya numret med alla artiklar om vinnarna kommer att finnas ute i butik tisdag den 5 december 2023.

Här är alla vinnare med motiveringar:

Årets matproducent

Med stor kärlek till hantverket och råvaror av högsta kvalité fortsätter vinnaren att år efter år utveckla produkter vi inte kan låta bli att älska.

Vinnaren är: Pålsson Lax & Delikatesser i Landskrona

Årets övernattning

Med värme, gästfrihet och läget mitt i den makalösa naturen, bjuder vinnaren på vila för både kropp och själ.

Vinnaren är: Bodelssons by the Sea

Årets kafé

Med personlig stil och naturen som inspiration skapas färgglada bakverk och fika vi aldrig kan få nog av.

Vinnaren är: Mamsellen vid Rönne Å i Ängelholm

Årets restaurang

Den goda maten, den galna inredningen, den avslappnade stämningen och så humorn som genomsyrar allt. I år bär alla vägar till Landskrona.

Vinnaren är: Smörtaxen i Landskrona

Årets mataffär

Med stor respekt för råvaran, intresse för det närproducerade och en genuin kärlek till den goda maten, har vinnaren skapat en mataffär vi gärna vallfärdar till.

Vinnaren är: & Kött i Ystad

Årets omväg

Med en stor dos passion och djungelgröna fingrar har vinnaren tagit en bit av tropikerna till Göingeskogarna.

Vinnaren är: Jeppa S Trädgård i Osby

Årets mötesplats:

Med nytänk och innovation i kombination med stora naturupplevelser har man skapat en pärla i skogarna vid Höör.

Vinnare är: Skånes Djurpark i Höör

Årets Bästa Skåning

I decennier har hon trollbundit Sverige med sin unika röst, sitt artisteri och sin naturliga karisma. Vi är stolta över att det är i Skåne hon hör hemma.

Vinnaren är: Jill Johnson

Årets Läsarfavorit

Med amerikansk inspiration men med fötterna djupt placerade i den malmöitiska myllan, är vinnaren en klar läsarfavorit.

Vinnaren är: Stormgatan Taproom & Bistro i Malmö

Årets Butik

Med unik stil, stor kreativitet och en vilja att satsa stort även i hårda tider har vinnaren skapat en butik som inspirerar.

Vinnaren är: Apotekarns i Borrby

Årets evenemang

Med en stor dos kreativitet och en härlig mångfald av små aktörer, har vinnaren förlängt säsongen och satt en hel region på kartan – även under hösten.

Vinnaren är: Skördetid på Österlen

Årets Kultur

Med modet att våga se bakom rubrikerna och beskriva vidden av en människa och ett konstnärsskap, visar en liten, lokal aktör att de kan konkurrera med de allra största.

Vinnaren är: Lars Vilks Retrospektiv

Årets Dryckesproducent

Med känsla för hantverket kombinerat med varm gemenskap skapas drycker av högsta kvalitet som gör att Skåne lyser extra starkt på den internationella vinkartan..

Vinnaren är: Åhus Vingård

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Ladda ned bild
Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Omslag Magasinet Skåne #1 2024 med Jill Johnson som korades till Årets Bästa Skåning 2023.
Ladda ned bild
Alla 2023 års vinnare.
Alla 2023 års vinnare.
Ladda ned bild
Åhus Vingård
Med känsla för hantverket kombinerat med varm gemenskap skapas drycker av högsta kvalitet som gör att Skåne lyser extra starkt på den internationella vinkartan. Vinnare av Årets dryckesproducent i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Åhus Vingård.
Ladda ned bild
Lars Vilks Retrospektiv
Med modet att våga se bakom rubrikerna och beskriva vidden av en människa och ett konstnärsskap, visar en liten, lokal aktör att de kan konkurrera med de allra största. Vinnare av Årets kultur i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Lars Vilks Retrospektiv i Höganäs.
Ladda ned bild
Jill Johnson Årets Bästa Skåning
I decennier har hon trollbundit Sverige med sin unika röst, sitt artisteri och sin naturliga karisma. Vi är stolta över att det är i Skåne hon hör hemma. Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Ladda ned bild
Jill Johnson Årets Bästa Skåning 2023
I decennier har hon trollbundit Sverige med sin unika röst, sitt artisteri och sin naturliga karisma. Vi är stolta över att det är i Skåne hon hör hemma. Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Ladda ned bild
Jill Johnson Årets Bästa Skåning 2023
I decennier har hon trollbundit Sverige med sin unika röst, sitt artisteri och sin naturliga karisma. Vi är stolta över att det är i Skåne hon hör hemma. Jill Johnson är Årets Bästa Skåning 2023.
Ladda ned bild
Mamsellen vid Rönne Å Skånes Bästa 2023
Med personlig stil och naturen som inspiration skapas färgglada bakverk och fika vi aldrig kan få nog av. Vinnare av Årets kafé i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Mamsellen vid Rönne Å i Ängelholm.
Ladda ned bild
Smörtaxen Landskrona Skånes Bästa 2023
Den goda maten, den galna inredningen, den avslappnade stämningen och så humorn som genomsyrar allt. I år bär alla vägar till Landskrona. Vinnare av Årets Restaurang i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Smörtaxen i Landskrona.
Ladda ned bild
Skördetid på Österlen Skånes Bästa 2023
Med en stor dos kreativitet och en härlig mångfald av små aktörer, har vinnaren förlängt säsongen och satt en hel region på kartan – även under hösten. Vinnare av Årets evenemang i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Skördetid på Österlen.
Ladda ned bild
Pålsson Skånes Bästa 2023
Med stor kärlek till hantverket och råvaror av högsta kvalité fortsätter vinnaren att år efter år utveckla produkter vi inte kan låta bli att älska. Vinnare av Årets matproducent i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Pålsson Lax & Delikatesser i Landskrona.
Ladda ned bild
Jeppa S Trädgård Skånes Bästa 2023
Med en stor dos passion och djungelgröna fingrar har vinnaren tagit en bit av tropikerna till Göingeskogarna. Vinnare av Årets omväg i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Jeppa S Trädgård i Osby.
Ladda ned bild
Apotekarns Borrby Skånes Bästa 2023
Med unik stil, stor kreativitet och en vilja att satsa stort även i hårda tider har vinnaren skapat en butik som inspirerar. Årets Butik i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Apotekarns i Borrby.
Ladda ned bild
Stormgatan Skånes Bästa 2023
Med amerikansk inspiration men med fötterna djupt placerade i den malmöitiska myllan, är vinnaren en klar läsarfavorit. Vinnare av Årets läsarfavorit i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Stormgatan Taproom & Bistro i Malmö.
Ladda ned bild
& Kött Ystad Skånes Bästa 2023
Med stor respekt för råvaran, intresse för det närproducerade och en genuin kärlek till den goda maten, har vinnaren skapat en mataffär vi gärna vallfärdar till. Vinnare av Årets mataffär i tävlingen Skånes Bästa 2023 är & Kött i Ystad.
Ladda ned bild
Skånes Djurpark Skånes Bästa 2023
Med nytänk och innovation i kombination med stora naturupplevelser har man skapat en pärla i skogarna vid Höör. Vinnare av Årets mötesplats i tävlingen Skånes Bästa 2023 är Skånes Djurpark i Höör.
Ladda ned bild
Bodelssons By the Sea Skånes Bästa 2023
Med värme, gästfrihet och läget mitt i den makalösa naturen, bjuder vinnaren på vila för både kropp och själ. Vinnare av Årets övernattning i tävlingen Skånes Bästa är Bodelssons by the Sea.
Ladda ned bild

Länkar

Följ Magasinet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Magasinet Skåne

Skånes Bästa 2023 – här är alla nominerade14.11.2023 11:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag offentliggör Magasinet Skåne de nominerade i den årliga tävlingen Skånes Bästa. Totalt har 41 kandidater i 13 kategorier nominerats för att de på olika sätt gör Skåne till en bättre plats. – Inte minst i ekonomiskt hårda tider är det viktigt att lyfta fram alla lokala eldsjälar vars hårda arbete sätter Skåne på kartan och gör det roligare att bo i Skåne, säger Jesper Heimerson, chefredaktör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye