Blekinge Tekniska Högskola

Fler tjejer ska inspireras att välja teknik

Dela

Tisdagen den 5 december anordnar BTH, i samarbete med företaget Ericsson, en teknikdag för tjejer. Under dagen kommer ett 40-tal tjejer i årskurs 8 och 9 från olika skolor i länet att få en inblick i hur det är att arbeta inom teknikområdet. Media är välkommen att träffa eleverna.

Syftet med ”Teknikdag för tjejer” är att främja teknikintresset hos unga tjejer. Under dagen kommer lärare och studenter från BTH att ge eleverna en inblick i hur det är att plugga och jobba inom teknikområdet. Eleverna får dels träffa studenter och höra dem berätta om sina erfarenheter av att plugga på BTH, dels träffa Ericssonanställda som delar med sig av hur det är att arbeta med teknik. I år sker aktiviteten tillsammans med företaget Ericsson och vi håller dessutom till i deras lokaler.

Media är välkommen att träffa eleverna under deras aktiviteter enligt nedan.

Dag: Tisdagen den 5 december
Tid: Se nedan
Plats: Vi möts kl 10:00 i receptionen, Ericsson, Ölandsgatan 1, Karlskrona

Välkommen!

För mer information, kontakta Vicky Johnson Gatzouras via e-post: vicky.johnson.gatzouras@bth.se eller via telefon: 0455-38 53 61. Kontakt på Ericsson är Charlotte Ljungman, charlotte.ljungman@ericsson.com

Kontakter

Om oss

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, har en tydlig profil; digitalisering och hållbarhet, som genomsyrar hela verksamheten.

Vårt uppdrag är att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom högre utbildning, forskning och innovation. Vi bedriver utbildning och forskning inom områden där samhället har stora behov.

BTH bedriver forskning på hög internationell nivå och är bland de sex bästa i världen inom mjukvaruutveckling och hållbar utveckling. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

Besök oss gärna på www.bth.se

 

Följ Blekinge Tekniska Högskola

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blekinge Tekniska Högskola

Så kan mjukvarutestning göras effektivare och till en lägre kostnad5.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Testning är en nödvändig men kostsam del av mjukvaruutveckling. Ofta används automatiserad testning för att kontrollera om programvaran uppfyller förväntad kvalitet och funktionalitet. Att testa det grafiska användargränssnittet, GUI, har visat sig stå inför flera tekniska utmaningar. Nu visar ny forskning vid Blekinge Tekniska Högskola, BTH, hur denna testning kan göras effektivare och till en lägre kostnad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye