Saco

Saco Studentmässor lockar tusentals gymnasieelever

Dela

Nu är det dags för Saco Studentmässor – Sveriges största mötesplatser för val av eftergymnasial utbildning. Mässorna äger rum den 29–30 november på Kistamässan i Stockholm och den 6 december på Malmömässan i Malmö.

Saco Studentmässa.
Saco Studentmässa.

Intresset för Saco Studentmässor är stort. I år väntas 22 000 gymnasielever besöka mässan i Stockholm och runt 6 000 mässan i Malmö. Det utgör ungefär en tredjedel av landets avgångselever.

– Det är glädjande att så många väntas besöka årets mässa. Utbildning är en investering för livet och Saco vill uppmuntra till ett medvetet och välinformerat studieval, säger Göran Arrius, ordförande för Saco.

På mässorna erbjuds en unik möjlighet att träffa representanter från en mängd olika högskolor, universitet, folkhögskolor och YH-utbildningar från både Sverige och utomlands. Även myndigheter som exempelvis CSN, UHR, Polisen och Försvarsmakten finns på plats, liksom ett stort antal studie- och yrkesvägledare och Sacoförbund.

– För att våra besökare ska kunna göra ett genomtänkt utbildningsval, finns Saco och förbundens yrkesexperter på plats för att dela med sig av sin kunskap om högskoleyrken och arbetsmarknad, säger Sandra Wahlgren, projektledare för Saco Studentmässor.

Förutom mässorna i Kista och Malmö anordnar Saco en digital studentmässa den 7 februari 2024 som alla kan besöka, oavsett var man bor. Precis som på den fysiska mässan kan man där lyssna på föreläsningar och ställa frågor till utställare genom både videomöten och chatt. I mässplattformen Sacomässan.se finns dessutom alla Sacos studievalsverktyg samlade.

– Det är ett bra tillfälle för de som besökt den fysiska mässan att följa upp alla intryck i lugn och ro efteråt. Dessutom är det en chans för gymnasieungdomar över hela landet att delta, som inte har möjlighet att ta sig till Kista och Malmö, säger Sandra Wahlgren.

 Läs mer på saco.se/massa

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen
Ladda ned bild

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, samlar närmare en miljon medlemmar i 21 fackförbund och driver akademikers intressen på arbetsmarknaden.

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye