Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork stärker jämställdheten inom industrisektorn – succékväll för teknikintresserade tjejer

Dela

Clockwork har för andra gången framgångsrikt genomfört en teknikkväll för tjejer, denna gång på Centralhotellet i Tierp. Med ett starkt fokus på att inspirera och locka kvinnor till industrisektorn sammanförde evenemanget ca 50 nyfikna besökare samt representanter från framstående företag, inklusive Atlas Copco, Munters, Tobo Component, Zetterbergs, Alleima, och Habia Cable.

Jämställdhet och mångfald

Clockwork strävar efter att främja jämställdhet och mångfald inom industrisektorn. Genom teknikkvällen ville man erbjuda unika insikter i branschen genom berättelser från både Clockwork och dess samarbetspartners, samtidigt som man skapade en mötesplats för tjejer intresserade av teknik och industri. Rebecca Nätfalk, produktspecialist på Clockwork kommenterar: ”Vårt samarbete visar att det är möjligt att göra en förflyttning och att innovativ rekrytering kan vara ett sätt för företag att nå sina mål och visioner”

Betydelsefulla partnerskap

Evenemanget inkluderade närvaro och deltagande från betydande aktörer inom industrin, såsom Atlas Copco, Munters, Tobo Component, Zetterbergs, Alleima, och Habia Cable. Mingel, en tipsrunda och praktiska moment bidrog till en engagerande och lärorik kväll för deltagarna.

Förändring genom innovation

Bristen på arbetskraft inom industrisektorn har fått Clockwork att utveckla innovativa lösningar. Ett framstående exempel är det sex månader långa traineeprogrammet i samarbete med Atlas Copco i Tierp. Programmet, skräddarsytt för att utbilda motiverade individer till CNC-operatörer, har lett till en ökning av kvinnor i produktionen. Linus Forslund, Produktchef Industri på Clockwork, kommenterar: "Det har blivit en snöbollseffekt. När personer som inte tidigare jobbat inom industrin har gått programmet och fått jobb bevisar det för andra att det är en möjlig karriärväg som fler får upp ögonen för."

Under nästa år kommer det framgångsrika evenemanget - Teknikkväll för tjejer kommer anordnas på fler platser i landet där Clockwork har sina kontor, först på tur blir Gävle och Falun i början på 2024.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Göteborg i söder till Luleå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye