Stockholms stad

Skolpodden: Lärarutbildningen i fokus

Dela

Är det för mycket teori i lärarutbildningen? För lite praktik? Lärarstudenterna Karin Bohlin och Gustav Jakobsen ställer frågor och får svar av universitetslektor Katarina Rejman i nya avsnittet av Skolpodden i Stockholm. Dessutom berättar föreläsaren Tomas Gunnarsson om sin skoltid och den prisade läraren Emelie Cañadas pratar om det bästa som finns. 

Gustav Jakobsen och Karin Bohlin i lärarpanelen tillsammans med Skolpoddens värd Björn Fridlund.
Gustav Jakobsen och Karin Bohlin i lärarpanelen tillsammans med Skolpoddens värd Björn Fridlund.

I nya avsnittet  Fokus på lärarutbildningen finns: 

Lärarutbildningen i fokus. Är det för mycket teori? För lite praktik? Studenterna Karin Bohlin och Gustav Jakobsen i poddens panel ställer frågor om sin utbildning och får svar av Katarina Rejman, universitetslektor vid Stockholms universitet.  

Hyllad lärare om det bästa som finns. Emelie Cañadas på Tellusborgsskolan har hyllats som årets lärare på grundskolan. Här berättar hon mer om sitt arbete med nyanlända elever.

Blyg elev blev framgångsrik föreläsare. Tomas Gunnarsson, som bland annat föreläser om att lyfta sig själv och andra, berättar om hur blyg han var i skolan. 

Poddvärd är Björn Fridlund som jobbar på Mariehällsskolan.

Skolpodden i Stockholm finns där poddar finns.

Skolpodden på Spotify

Skolpodden på Acast

Bakgrund

Skolpodden i Stockholm bygger vidare på utbildningsförvaltningens och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. Flera kända personer, bland andra fotbollsspelaren Dejan Kulusevski och skolminister Lotta Edholm, har varit med i podden och berättat om sin skoltid.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Anna Malm, tf samordnare på kommunikationsenheten, telefon 08-508 337 62 och anna.malm@edu.stockholm.se

Petra Nergårdh, tf kommunikationschef, 08-508 337 67 och petra.nergardh@edu.stockholm.se


Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning. Vi arbetar för att ge alla barn i Stockholm en bra utbildning. Elevernas förutsättningar, motivation och lärande är vårt fokus. Mer om utbildningsförvaltningen. 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye